Daniel Vencu Velasquez Castro SSU Stockholm: Dousa flirtar med SD, som en sann moderat

| 15 februari, 2019

Ordförande för SSU Stockholm, Daniel Vencu Velasquez Castro skriver i Aftonbladet ett debattsvar på det som MUF:s ordförande Benjamin Dousa talade om i sin intervju i Dagens Industri. Där Duosa menade att moderaterna borde förhandla med Sverigedemokraterna.
Detta är något som i det närmaste får Daniel Vencu Velasquez Castro att sätta kaffet i vrångstrupen. Men han säger att han inte blir förvånad eller chockad över det, han ger till och med Duosa rätt i att partiernas kommunikation och förslag har blivit alltmer restriktiva till invandring och samtliga partier har haft ett hårdare tonläge vad gäller brott och straff.

Men det är nog så mycket han vill ge Duosa rätt i sina argument för i nästa mening skriver Daniel Vencu Velasquez Castro att han som ordförande för SSU Stockholm tycker att dessa förändringar i både kommunikationen och de politiska förslagen är dåliga. Faktum kvarstår dock och det är att det har skett.
Daniel Vencu Velasquez Castro menar att problemet med Dousas uttalande är att samarbete med SD inte kan reduceras till vad det är för politiska förslag som en är ense om. Daniel Vencu Velasquez Castro menar att blir politiken bara en fråga om att samarbeta med de en tycker lika som i en sakfråga, har vi förlorat ideologierna som är grundbulten i alla partier.

Daniel Vencu Velasquez Castro skriver att vi socialdemokrater tror på en omdaning av samhället och där riksdagsvalen är ett medel för att uppnå den demokratiska socialismen. Men, som sagt, jag är inte förvånad över Dousas utspel. Historiskt har Moderaterna alltid stått på fel sida av historien. Han fortsätter med att skriva från början hette Moderaterna Allmänna valmansförbundet som grundades för att motverka kravet på lika rösträtt. Förbundet ville 1939 skicka tillbaka judiska läkare till Tyskland som sökte fristad i Sverige.

Vad dock Daniel Vencu Velasquez Castro inte läst var att under 1930-talet var det Sverige och socialdemokraterna som drev på att Tyskland skulle stämpla judiska pass med ett stort J så att de var lätta att urskilja och så det var lätt för de svenska myndigheterna att sända tillbaka de judar som kom hit. Men det är sådant som inte är så viktigt för socialdemokrater och speciellt SSU:are att ta reda på. För det tillhör den mörka och “bruna” historian som Socialdemokrater försöker gömma undan och förneka så långt det går.
Daniel Vencu Velasquez Castro skriver sen vidare att moderaterna har historiskt stöttat flera fascistiska regimer såsom, Pinochet i Chile, Franco i Spanien, Caetano i Portugal och den avskyvärda apartheidregimen i Sydafrika.

Men där kan man fråga sig varför han inte tar upp de länder som Socialdemokraterna har stött och även haft utbyte med, men det är förstås inte så vacker historia att dra upp för de länderna tillhör jordens värsta diktaturer där deras ledare förföljde, fängslade och mördade alla som inte höll sig inom kommunismens ramar, Jag kan ju nämna länder som DDR och Erich Honecker, Kuba och Daniels namne, Fidel Castro. För att inte tala om Nord Korea där de stött alla deras ledare.
Så om jag hade varit Daniel Vencu Velasquez Castro hade jag talat tyst om vilka partier som stött vilka länder och under vilken tid. Likaså borde socialdemokrater läsa på om sin egen mörka och “bruna” historia, för den är verkligen inget att vara stolt över.

Härefter så börjar Daniel Vencu Velasquez Castro att spåra ut totalt i sin retorik, han börjar tala om att konservativa partier söker sig till högerextrema partier i hela Europa och inte i bara Sverige.
Nu frågar man sig vilket detta högerextrema parti som de konservativa söker sig till i Sverige, är det månne Nordiska motståndsrörelsen?
För Sverigedemokraterna är inte högerextrema För SD är nationalistiskt och socialkonservativt parti. Daniel Vencu Velasquez Castro menar att i flera länder i Europa och världen ser vi hur högerextrema partier tillåts ta plats i regeringar med hjälp av konservativa partier. De fruktar inte högerextremismen för att deras ”end game” skiljer sig inte avsevärt från de högerextremas.

Daniel Vencu Velasquez Castro menar att ända sedan Reinfeldt lämnade partiordförandeposten så har partiet dragits tillbaka till konservatismen, till Moderaternas ”natural habitat”. Men frågan är nu, har Moderaterna någon ideologisk övertygelse?
Snarare, har Moderaterna ens bytt ideologisk övertygelse eller återgått till den ursprungliga?
Man kan ställa en liknande fråga angående Socialdemokraterna, har de lämnat socialismen och blivit ett liberalt parti nu?
Eller har de med sitt JÖK-avtal med Centerpartiet, de forna Bondeförbundarna som också var mycket Tyskvänliga under 2 världskriget blivit höginkomsttagarna och elitens parti?

Så Daniel Vencu Velasquez Castro, börja inte dra in politisk historia innan du är så insatt i den att du kan hela historian och inte bara de utvalda bitarna som din partiledning vill du ska veta. Det är inte bara genant och pinsamt, det är dessutom mycket dåligt av en som kanske en dag ska bli riksdagsledamot. Detta är dock något jag inte ser fram emot då det är sådana som ni som förvanskar historian och gör att framtida generationer inte får veta vad som partier som Socialdemokraterna stod för under krigstiderna i Europa.

https://www.aftonbladet.se/a/3jAnBM…
https://www.aftonbladet.se/…/m-profilen-vill-oppna-for-forh…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •