Att vara radikaliserad eller fullfjädrad terrorist är inget som låter sig botas.

| 18 februari, 2019

Få tycks begripa att genom att diskutera Hanif Balis ton/språk gällande hans tweet om IS-honor kollras viktiga sakfrågor bort: Hur ska vi hantera personer som sympatiserar med IS? Hur ska vi skydda samhället från dem och dem som Sverige väljer att skydda genom att de dem skyddad identitet i sin iver att återintegreras dem i samhället? Vad anser Säpo? Nu har man istället hamnat i fällan och lämnat öppet spår för åsiktsvänstern.

Åsiktsvänstern dikterar gärna villkoren på det här viset och varje gång faller dem som annars står upp för dessa svåra frågor i fällan. Så tröttsamt att man aldrig inser det här.

Om Sverige ska hantera IS-terrorister enligt åsiktsvänsterns linje kommer vårt rättsystem på sin höjd ge dem ett kortare fängelsestraff. De kommer med andra ord vara ute i samhället tämligen snabbt lika fanatiska som den dagen de åkte in i fängelset, sedan är det bara att planera terrordåd i Sverige, vilket de kommer att göra. När och var vet vi inte, men att det kommer är det ingen som behöver tvivla på. Och då kommer det vara dem som hellre pratar om Hanif Balis ton/språkbruk fel och dem som inbillar sig att terrorister och andra redan övertygande kan återanpassas till samhället, fel.

 

Att vara radikaliserad eller fullfjädrad terrorist är inget som låter sig botas. Det handlar om en djup religiös övertygelse som INTE låter sig övertalas om att det är bättre att tänka i demokratiska tankemönster. Sannolikt kommer “Kalifatet” återuppstå i en annan skepnad anpassad efter andra nya villkor. Drömmen om ett kalifat må vara slut där borta men det är inte detsamma som att säga att det är historia.

Vi borde ha lärt oss vad flathet mot dem som är övertygade om Kalifatet leder till. Mer terror, mer islamism och ett IS i en ny skepnad.

Så för tusan, sluta tjafsa! Alla kan bättre än så här. Och var istället tacksamma för att Hanif Bali väcker dessa viktiga frågor. Vi skall se upp med barn, kvinnor och män som hjärntvättats. De vuxna ska aldrig släppas in i vårt land, riskerna är helt enkelt för stora. Barnen, de som de facto är barn kan möjligen räddas men det är en annan fråga.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

2 tankar på “Att vara radikaliserad eller fullfjädrad terrorist är inget som låter sig botas.

 1. Paradiset nästa

  Nu gnäller sk svenska is kvinnor över sin situation.Det är så dags nu att uppbåda lite eftertanke…..Är ju beklämmande ynkligt att höra via svensk media ,verkar vara synd om dem. ! Hur många har de sett eller varit med att ta livet av ? Inom IS var det ju kutym att elda upp människor,dränka i burar samt slakta på olika vis. Snart står väl svenska myndigheter och organisationer i givakt och hälsar dem välkomna hem,det tyckks väl synd om dessa brottslingar och mördare också.De borde placeras så långt från civiliserade människor som möjligt.

 2. Paradiset nästa

  Japp,nu kommer redan ropen i media på att dessa mördare skall tas om hand på olika sätt ! Snart sitter ett gäng på nån central trapp och demonstrerar. I stället borde de få ruttna bort där de befinner sig och har valt att vara.Sverige har blivit helt groteskt ,mina skattepengar som pensionär skall användas till återanpassning och välkomstpremier som går till mord turister .Man spyr,fy f n.

Kommentarer är stängda.