Hanif Bali: Vad är faran i att använda avhumaniserande ord om människor vars handligar inte går att sätta ord på?

| 18 februari, 2019

Jag tittar på en bild på en 7-månad gammal bebis klädd i en vit helkroppspyjamas. En av ärmarna hänger tom för han saknar en arm.

Sukaina Ali Younis, grundaren av ett barnhem i Mosul, Irak, beskriver vad som hänt honom.

“IS lämnade honom på marken för att lura irakiska soldater,” säger hon. “Tre soldater försökte rädda barnet och en krypskytt sköt och dödade dem alla”.

Den irakiska armen skickade fram en tank, men innan den hann komma fram till barnet attackerades bebisen av en herrelös hund som drog iväg barnet i armen. När de räddade den lilla pojken blev de tvugna att amputera hans arm. De döpte honom till Hammoudi.

Jag har idag fått kritik för att jag uttryckt mig för hårt om de IS-groupies som nu sitter fast i olika läger runt om i Mellanöstern och som ber sina fd. länder i väst om hjälp för att ta sig tillbaka.

2015 propagerade jag för tribunaler för att ställa IS-terrorister som tar sig tillbaka till Sverige inför rätta. Men det blev inget.

Senare samma år föreslog jag att göra en förändring i landsförrädarlagstiftningen för att kunna åtala IS-terrorister som återvände eller försökte ta sig till Syrien. Men det hände inget.

Idag har 150 personer som åkt till Syrien för jihad återvänt till Sverige. Sverige har fortfarande inte dömt en enda IS-terrorist för dess medverkan i en av de mest brutala mördarsekterna som funnits i modern tid.

Många av dem är kvinnor som åkte ner för att få gifta sig med sina jihadhjältar. Flesta av dem att tryckt ur sig en och annan unge väl på plats. Dessa barn använder de nu som “Get out of Syria”-free cards.

Barnen är förvisso oskyldiga – men det är den 7 månader gamla Hammoudi med. Varför ska barnen med inresta IS-föräldrar ha mer rätt till att komma hit än de yezidiska barnhemsbarnen som blivit föräldralösa på grund av IS-terroristerna?

Världen är full av oskyldiga barn – som om det någonsin har varit en biljett till Sverige. Barnen i Sukainas barnhem kommer aldrig se Sverige.

Idag har Anne Ramberg, Annika Strandhäll, Eva Dahlgren och andra vänstertyckonomer på olika sätt visat sitt ogillande för att jag ansåg dessa terrorgroupies borde få ruttna kvar i Syrien.

Morgan Johansson och andra politiker som yrar om domstol för dessa kalifatbrudar ljuger antingen för sig själv eller för andra. Det är för sent. Politiken har suttit på händerna. Lagstiftningsfönstret har gått ut.

Alternativet till att låta IS-gråterskorna ruttna kvar i Mellanöstern är att de går fria i Sverige. Tro inget annat.

Anne Ramberg, generalsekreterare för svenska advokatsamfundet skriver att jag inte hör hemma i “ett civiliserat och humant Sverige”.

Samtidigt ser jag ett klipp som släpptes av IS strax innan många av dessa IS-brudar tog sig ner kalifatet för att bli belägrade av sina jihadister.

Den visar fyra män hängandes med armarna och fötter bakbunda från kedjor i en ställning med ansiktet vänd mot marken stirrandes på en oljepöl. Oljepölen tänds på och man hör männens skrik när de brinner upp levande.

Och så tänker jag på vad som inte hör hemma i ett civiliserat samhälle.

Det har varit viktigare för det politiska etablissemanget att klaga på min ton än att stoppa dessa människor att komma in i Sverige i fem år nu.

Fler journalister har frågat mitt parti vad de tänker göra åt mig och min “ton” än vad de frågat partiledare om vad de ska göra för att stoppa inflödet av IS-terrorister.

Sveriges radio benämnde två IS-terrorister från Växjö som “IS-aktivister”. Aftonbladet kallar dem för “IS-resenärer”, SVT dem som “IS-sympatisörer”. Dessa konstanta förmildrande omskrivningar är en orsak till varför svensk politisk etablissemang inte bryr sig.

Det är orsaken till varför svensk politik behandlar IS-terrorister som fall för socialtjänsten eller som någon Hem&skola-projekt.

Eva Dahlgren säger att hon kräks av mig. Jag ser en video när IS kastar en homosexuell man mot döden från taket av en byggnad i Raqqa.

Och så tänker jag på vad som får mig att kräkas.

Daniel Suhonen kallar mig för vidrig.

Jag läser om hur en IS-terrorist karvar huvudet av en fyraårig flicka samtidigt som hon skrek efter sina mamma på en gata i Raqqa, hur de stampade sönder huvuden på spädbarn, de dränkte människor levande i burar, hur de våldtog och urskillningslöst dödade.

Jag tänker på vad som är vidrigt.

Vad är den stora faran i att använda hårda ord mot dessa satans kreaturer? Vad är faran i att använda avhumaniserande ord om människor vars handligar inte går att sätta ord på?

LO-pampen Mats Erikson, make till statsråd Ann Linde (S), säger att mina hårda ord mot IS visar att jag delar samma människosyn som dem. Like:s från socialdemokratiska riksdagsledamöter haglar in.

Jag blir faktiskt ställd. Hur stort är hatet mot mig egentligen?

Min telefon ringer, det är min partiledning. De är arga över min ton igen. Jag tittar återigen på bilden på den 7-månader gamla Hammoudi, som saknar en arm, innan jag svarar.

Hanif Bali

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

13 tankar på “Hanif Bali: Vad är faran i att använda avhumaniserande ord om människor vars handligar inte går att sätta ord på?

 1. IRMA BJÖRKLUND

  Det är vidriga bilder! Vidriga berättelser! De som står bakom dessa händelser är sjuka, onda människor. Är de friska så föraktar vi dem! De sjuka ska spärras in! Vi i Sverige behöver se bilderna! Ingen blir trodd om man inte kan bevisa händelserna med bilder. Dessa mördare och människoplågare är specialister på att döda plågsamt, skylla ifrån sig på andra, ljuga och presentera sig som ärliga människor med samvete! Visa upp dessa mördare för svenska folket! Vi vill ha fakta, då vet vi hur vi inte ska rösta.

 2. Conlon

  Den hyperfeminiserade masspsykosen Sverige rullar på i oförminskad takt. Värde och moralrelativismen står högst i kurs….

 3. Christer Petersson

  Det är bra att vi har Hanif Bali som vågar uttrycka sanningen om dessa IS monster. Jag hoppas verkligen att sådana monster eller de som samarbetar eller sympatiserar med dem aldrig får komma in i Sverige.
  Christer

 4. rejnar

  det er Bra Hanif du har så helt rett for dig. Stå på. Skid i de jervle vatpikker som Ramberg og Daniel. Den slaks idioter burte ta ned og se med selvsyn hva som foregår og har foregått. De sitter her oppe på sin haug med penger og aner ikke en skid om hva de egentlig taler om.

  Nei lad de udyr til IS-slagtere og deres hore og avkom råddne op i de fangeleire de nu sitter. For hver en av de som dör bliver verden rigere.

 5. Susanne Lindström

  Hanif Bali du är en frisk fläkt . Du bjuder inte bara på sanningen, du bjuder på dig själv.
  Jag hoppas att du blir partiledare i Moderaterna, men jag önskar du gick med i Sverigedemokraterna, vi skulle ta emot dig med öppna armar.

 6. Tommy Söderberg

  Tack Hanif
  Det är verkligen en ändlös sorg att se på när Sveriges politiker driver på i detta gigantiska experiment humanitärt IS motagande.
  Tror tyvärr att du har rätt när du säger att det är för sent. Svenska folket är flatast i världen.
  Vi är hårt fostrade till att vara snälla och lydiga. Men det måste finnas en gräns där vi inte accepterar mer. Vår nation ska nu suddas enligt och regering ocj EU. Ska vi se på när det också sker….??!! Starkt av Hanif att påvisa verkligheten.
  Rektor i Sverige

 7. Catharina

  Så typiskt, man ger sig på budbäraren, den som berättar om vad som skett. Hur kan det ens vara PK? Är det synd om Is-terrorister, är det därför de ska skyddas eller är det en form av rasism, man tror att de inte är intelligenta nog för att tänka logiskt….de flesta är ju faktiskt bruna eller svarta.

 8. Nisse

  Hanif, du är en av de få hjältarna som på riktigt vill skydda oss från monster värre än nazisterna.

 9. clas persson

  Du ska veta Hanif Bali att du är inte ensam. Vi är förskräckligt många som delar din syn på detta med IS och dess resenärer. I den kontexten är vi förstås oxå väldigt många som inte delar det offentliga Sveriges syn på denna fråga. Krakar är lindrigt uttryckt. Men vad som oroar mig allra mest är svenssons fullständiga obildning och insikter. Hur kan nästan ett helt folk låta sig fördummas på detta ödesdigra sätt, det är fullständigt obegripligt att man är så otroligt blåögd, dum i huvudet, livrädd att ta ställning och till sist så otroligt svekfulla mot sina barn och barnbarn.

 10. Tres

  Du är en av få som ser hur det verkligen är. Lider å dina vägnar för all obefogad skit du får ta och hoppas att du orkar stå ut och fortsätta visa sanningen. Sverige behöver dig!

 11. akke

  Behövs tydligen en bild för att få ner tonen på dem som tycker att språkbruket mot IS anhängarna är för grovt?

 12. Cattis

  Seriöst??!!
  Sympatisörer?!!
  Aktivister?!!!
  Soldater??!!!
  Resenärer? ?!!!
  #SvT
  #SvR
  #Aftonbladet
  Skärp Er ffs!!!
  Varför kan Ni inte sluta upp med att beskriva dessa monster som någon form av soldater.
  ?
  Håller med Hanif Bali till 1000%!!!
  VARFÖR beskriva dessa kallblodiga mördande psykopater med ord som nästintill kan förknippa dem med mänsklighet och människor? Iht????????????!!
  De är INTE människor de är ODJUR av värsta tänkbara sorten!!!!!

  Den sorten som inte ens kan beskrivas med ord vi känner till.
  Ondskan personifierad..?
  Kanske de varit normala människor tidigare..kanske…
  Men någonstans någon gång slog mörkare demoner ner i dessa individer och förvred dem till “det” de är i dag.

  VARFÖR beskriva dessa “psykfalls” handlingar med förmildrande ord som förminskar bilden av vilka DE ÄR och VAD de har GJORT och fortfarande gör…???
  Finns det någon anledning till det så SNÄLLA berätta…

  De kvinnor som söker sig till dessa “odjur” borde inte heller ha särskilt mycket innanför pannbenet och framförallt inget av normal medmänsklighet och sympati/empati på något normalt plan..
  Det vore bara orimligt att tro..
  Eller…? ?

  Fokus läggs istället på Hanif Balis ord och hur han uttrycker sig, när han beskriver dessa kallblodiga mördare och deras “IS groupies”..

  Enligt min mening är det ganska vaga uttryck, och jag skulle “LÄTT” använda mera målande hårda grova ord som skulle beskriva dessa odjurs personligheter på ett djupare plan.

  Vi pratar om
  mördare som “STAMPAR SÖNDER HUVUDEN PÅ SPÄDBARN “!!!!!.
  ??
  Som KARVAR AV HUVUDET PÅ SMÅ BARN som skriker på sin mamma!!?
  DRÄNKER MÄNNISKOR som är instängda i burar! !!!!
  VÅLDTAR & MÖRDAR på de mest bestialiska sätt man knappt kan tänka sig.
  ?
  Vad händer sedan?
  NI ÄR MERA UPPRÖRDA ÖVER DÅLIGA ORDVAL som Ni anser Hanif har haft, än att TA ÅT ER AV BUDSKAPET som han vill förmedla.

  Ett problem som vi måste ta åt oss av, REAGERA på och göra något åt…
  Eller kanske t.o.m försöka hålla “det” borta ifrån oss…?
  Så långt bort VI bara kan…??
  ORDVAL som att de borde få “ruttna bort” utan hjälp….?
  Jaaaa!! ??
  -Varför INTE??!!

  De är INTE mänskliga och har ingen respekt för mänskligheten i huvudtaget!

  Har Ni missat det??
  VAD är det för FEL PÅ ER !??

  Daniel Suhonen tycker att Hanif är vidrig och Eva Dahlgren vill kräkas av Hanifs ogenomtänkta omänskliga tweet…
  Va???
  På riktigt??

  Anne Ramberg utrycker att Hanif inte passar in i ett humant och civiliserat Sverige…
  ??
  Samt LO’s Mats Eriksson säger att hanifs “hårda ord ” om IS visar att han delar samma människosyn som dem…?
  ?????????????
  Har dem gått helt “bananas”, rökt på och tappat förstånd och sans helt och hållet????

  Like;s haglar in från riksdagsledamöter (sossar förstås) och drevet är i full gång.

  Vill vi ha dessa kvinnor HÄR föresten?
  Om de har varit allierade med IS män (odjur) undrar man ju hur deras tankeverksamhet ser ut…
  Hur ser deras framtidstro
  ut..?

  Vad har de för vision här i livet????
  Lycka och framtidstro…?
  Vad anser de om integration på svenska villkor..?

  Hur kommer de uppfostra sina barn?

  Kommer dessa barn viras in i nästa stora jihadist nystan och uppfostras enligt extrema islamistiska former?
  Kanske fortsätta i fädernas spår?
  I äkta “följa John”anda?

  Att de skulle bli vanliga väl integrerade invandrarbarn är knappast troligt.

  Dessa kvinnor visste “väl” vad de gjorde när de sökte sig till dessa jihadist svin.
  De får väl ta smällen nu då..
  De idioter som tog beslutet att gå med i IS och sen tror atr man bara kan hoppa av och välkomnas in i sverige igen behöver isf
  PSYKVÅRD.
  Det vore D enda rätta och aldrig mera släppas ut.
  Eller ruttna bort…..
  ?
  Se och ta konsekvenserna av sitt handlande.

  Precis som brottslingarna som utför kriminella handlingar och åker in i fängelse.
  Eller ska vi släppa ut dem också ?
  Förlåta dem?

  Efter de har fått lite psykolighjälp, studerat, läst bibeln osv…
  Kanske mognat en smula, bett om ursäkt och ångrat sitt brott…

  Jo! Men visst!
  Vi släpper ut alla som ångrar sig…
  ?
  Livet fungerar inte så.
  Iaf inte i ett såkallat civiliserat, demokratiskt och rättvist samhälle.

  Men… jag undrar i mitt stilla sinne, har vi verkligen uppnått dessa kriterier som sägs symbolisera det perfekta sanhället, enligt oss själva.

  OM vi nu har gjort det…så verkar det tyvärr som om vi är på väg därifrån nu…
  ???
  Skrämmande..

Kommentarer är stängda.