Kristersson anklagar Lööf för fulspel i regeringsförhandlingarna

| 18 februari, 2019

I en intervju med Svenska Dagbladet säger Ulf Kristersson att han inte är så känslomässigt lagd men att han trots det blev besviken över hur Annie Lööf kort innan presskonferensen i riksdagen lämnade honom Centerpartiets beslut i regeringsfrågan.
Han säger: “Efter femton års äktenskap gör man inte slut 27 minuter innan man förlovar sig med någon annan, och dessutom på telefon. Det är inget annat än fulspel.”

Michael Arthursson centerns partisekreterare bemöter Kristerssons angreppet med att skriva i ett SMS: “Jag förstår att Moderaterna är besvikna. Men M har gjort ett helt annat vägval än C, och velat bilda en regering som i varje blockskiljande fråga är beroende av stöd från Sverigedemokraterna.”
Han påpekar att centern arbetade på en alliansregering med stöd över blockgränsen, Men att det var ett svalt intresse för det både hos S och M.

Vidare så skriver Arthursson i sitt SMS att han vänder sig mot Kristerssons beskrivning att beskedet om stödet för Stefan Löfven skulle ha kommit som en överraskning för M. För Moderaterna var helt medvetna om att C förde samtal med S efter jul.
I intervjun så kommenterar Kristersson även uttalandet som MUF-ordföranden gjorde då han sa att han var trött på ”hyckleriet” kring SD och har menat att det bara är en tidsfråga innan M kommer förhandla med SD.

Kristersson säger att Dousa ”fångade något” och säger vidare: “Jag vet inte om Dousa menade precis så, men han fångade något när han talade om att han var trött på hyckleriet och dansen kring Sverigedemokraterna. Det finns en dubbelmoral i att vissa låtsas att SD inte har haft något inflytande. För C och L accepterat att SD är med i flera avgörande frågor, som i valet av en ny talman och att avsätta Stefan Löfven. Och med det har de inflytande”

Kristersson kommenterar även Jan Björklunds avgång och menar att det är en ”dålig idé” att leda sitt parti i en speciell situation, och därefter avgå. Han jämför även Björklund med Reinfeldt, som lämnade partiledarposten för M under valnatten 2014.
Kristersson säger: “Vi har upplevt det på nära håll även i mitt parti och det är en svår position att vara i.”
Trots detta lyckönskar han dem och menar att de har en otroligt viktig process framför sig.

Men som jag ser det, att som Lööf tro och hoppas på att alliansen ska återförenas igen 2022 när det gång på gång kommer angrepp från både C och L på olika moderatpolitiker för deras uttalanden om olika saker är väl som att tro på tomten.
För ingen vettig person kan väl fortfarande tro att alliansen inom rikspolitiken fortfarande lever?
De som fortfarande tror på det kommer att bli djupt besvikna för som sagt var det sveket som Lööf och Björklund begick är nog oåterkalleligt.

https://www.expressen.se/…/kristersson-anklagar-annie-loof…/
https://www.svd.se/m-ledaren-bjorklund-gor-samma-fel-som-re…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •