Jenny Sonesson: CEASARS HUSTRU FÅR INTE ENS MISSTÄNKAS

| 20 februari, 2019

Cecilia Wikström (L) tjänar 70 000 på sidouppdrag

Noterar att det är tyst i min feed från medlemmar i Liberalerna om att Cecilia Wikström, partiets toppnamn till EP, drar in 70 000 kr/månaden från styrelseuppdrag från företag utöver sin generösa inkomst som lagstiftare.

Enligt SVT:s granskning sticker Wikström, som dessutom är präst, ut bland de svenska palamentarikerna när det gäller att skaffa sig stora sidoinkomster från näringslivet. Skulle liberalpartister vara lika tysta om avslöjandet rört europaparalamentariker från SD?

Liberalerna är Sveriges mest EU-positiva parti. Den inställningen behövs som motvikt i dessa brexit-tider. (För fem år sedan stod jag själv på Folkpartiets EU-lista på plats 6 och jag jobbade med Birgitta Ohlsson när hon var EU-minister). Om man värnar om medborgarnas förtroende för unionen är det fundamentalt att de folkvalda inte får misstänkas att vara i närheten av att vara köpta. Tillit är hårdvaluta i en demokrati.

Har fått uppgifter om att Liberalernas valberedning kände till att Wikström avlönas av två företag i egenskap av parlamentariker. Då betyder det att Liberalerna anser att agerandet är i sin ordning. Som EU-vän finner jag det djupt beklagligt.

Caesars hustru får inte ens misstänkas. Lagstiftare måste ha omdöme att hålla sig borta från sådant som kan kompromettera uppdraget som de getts av väljarna. Girighet fräter på demokratin.

Jenny Sonesson

Se och läs på Svt här…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •