Det är inte konstigt att våldet har exploderat på skolorna.

| 22 februari, 2019

Efter införandet av lågaffektivt bemötande: ”Våldet har exploderat”, no shit Sherlock! Vad är det man brukar säga, som man ropar får man svar.

Det är väldigt märkligt att lärare avråds från att ta konflikter och istället gulla med stökiga elever. Det är inte så konstigt att elever idag kan kräva skadestånd om en lärare försöker sätta stopp för deras stök.

Dessutom går det INTE att lågmäldhet och dialogvilja som metod bland elever som uppfattar dessa som en svaghet, det begriper vem som helst. Det finns faktiskt elever som hånar och skrattar ut vuxna som försöker förstå och vill prata ut om allt. Sedan handlar det ofta om allvarligt “stök”, allt från misshandel till trakasserier, till och med våldtäkt.

Sedan är ett lågaffektivt bemötande en metod som används i bemötandet av elever med en funktionsnedsättning som autism eller adhd. Varför tror plötsligt svenska skolor att alla elever mår bra av att bemötas med den metoden?

Som sagt, det är inte konstigt att våldet har exploderat på skolorna, mer konstigt är att fler lärare inte hoppat av sitt yrke.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “Det är inte konstigt att våldet har exploderat på skolorna.

  1. Göran Wahlström

    Unga killar som är vana vid ” ris & rotting ” föraktar mjäk…

Kommentarer är stängda.