Grattis på födelsedagen Katerina Janouch!

| 22 februari, 2019

Katerina Janouch, idag fyller du 50 år och den dagen vill jag och ProjektSanning fira tillsammans med dig.

Vad skriver man om en kvinna som både är vacker och klok som inte redan har skrivits? Jag fick fundera en stund för jag vill så gärna att du ska känna dig speciell på denna speciella födelsedag. 50 år, är ändå 50 år.

Under lång tid innan du och jag pratade med varandra hade jag fört dig. Jag förundrades ofta över hur rak du var i ditt språk och hur orädd du var i de ämnen du närmade dig. Många gånger önskade jag då att jag också hade det modet.

I somras talades vi vid första gången. Jag minns hur vi klickade. Två kvinnor som båda var där ute i debatten. Du med det större modet och jag som trevande ville.

Vi skojade och skrattade. Jag förslog att du borde bli statsminister och jag vice, då skulle vi nog få ordning på det här landet. Det var ett uppsluppet, roligt men samtidigt allvarligt samtal om vårt Sverige. Efter vårt samtal kände jag att något hade släppt inom mig. Plötsligt var jag inte så orolig längre över att prata och skriva i klartext. Du gav mig modet.

Katerina du är en fantastisk kvinna och skribent som inspirerar många. Du har också förmågan att ge oss hopp när allt känns hopplöst. Och vi kan alltid lita på att du har modet att vår röst i svåra ämnen. Du sviker eller viker dig aldrig.

Ett stort grattis från mig och alla i ProjektSanning ❤️ För er som vill skänka Katerina en födelsedagshälsning så hon kan fortsätta vara vår kämpe sänd en slant hit:

Swish: 0733289122, Paypal: info@katerinamagasin.se, Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp