Lars Vilks. 2739: Med viss möda

| 22 februari, 2019

Med viss möda genomkämpar jag dagen; förkyld i hals och näsa kan jag bara gå på halvfart. Därför blir dagens bidrag en bild av ett verk av Carl Fredrik Reuterswärd som nu visas på Moderna i Malmö. Jag har aldrig varit fullt entusiastisk för CFR. Men det finns sådant som är oemotståndligt, t ex när den unge CFR med sig själv som auktionsförrättare ropade ut en gädda på Moderna. Lars Hillersberg vann budgivningen med det geniala budet “Danmark!”.

Bilden nedan visar “Holken” den i mitt tycke mest fascinerande skulpturen på utställningen. Men så är det inte heller riktigt meningen att den skall vara skulptur. Istället är det en behållare för en laser projiceras via hålet. Laserkonsten var på den tiden det här gjordes väldigt modernt men idag är det helt bedagat. Dock “Holken” består.

Lars Vilks

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •