Allmänna Arvsfonden delar ut miljonbelopp till de som vill testa att vara lite gay?!?

Lägg ner Allmänna Arvsfonden anser Bo Persson. Foto: selfie

Vad är detta?! Jag har absolut inget emot HBTQ – personer, det är inte därför jag blir upprörd. Jag blir upprörd därför att Arvsfonden används på ett sätt som rimmar väldigt illa med vad som var dess ursprungliga mening.

“Syftet var gott när Allmänna Arvsfonden bildades 1928. Pengar från avlidna som saknade arvtagare användes för goda ändamål. Bidrag till vettig forskning kunde sökas från fonden. De som hade det dåligt ställt kunde få bidrag. Nu delas pengar ut baserat på helt andra värderingar, eller vad sägs om att miljonbelopp delas ut till de som vill testa att vara lite gay?”

Läs i Newsvoice här…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp