Var fjärde person som har utvisningsbeslut kan inte utvisas på grund av att hemländerna inte tar emot tvångsutvisade.

| 25 februari, 2019

Nu kommer rapporter om att Sverige har svårt att utvisa personer till deras hemländer för att dessa länder enbart tar emot personerna om de återvänder frivilligt.
Man ställer sig då frågan varför medborgare från sådana länder ens får inresetillstånd till Sverige eller till något annat land för den delen?
Det handlar om personer som fått avslag på sina asylärende, det handlar om personer som begått brott i Sverige och dömts till utvisning.
Natalya Carlsson på polisens nationella avdelning säger: ”De kan bli kvar i landet i flera år.”

Det är inte få personer det rör sig om heller, i polisens system finns det 12 200 så kallade öppna ärenden. Det är ärenden som överlämnats från Migrationsverket eller någon domstol. 2 900 av dessa fall handlar om medborgare i länder som kräver återvändarens medverkan. I praktiken innebär det att personerna inte kan tvångsutvisas.
Natalya Carlsson medger att polisen inte försöker genomföra tvångsutvisningar till de länderna där de endast tar emot frivilliga återvändare.
Några av de länderna som bara tar emot frivilligt återvändare är länder som Iran, Irak, Somalia, Eritrea, Libanon och Uzbekistan.

Så man frågar sig verkligen varför något land i hela världen låter medborgare från dessa länderna komma över sina gränser, och varför de får söka asyl?
För när där är 1 021 ärenden med Irakiska medborgare, när där är 203 ärenden med Iranska medborgare, 1 201 ärenden med Somaliska medborgare, 270 men Eritreanska medborgare och så vidare.
Att polisen försöker lösa situationerna på andra vis är väl bra, men varför behöver situationerna överhuvudtaget uppkomma, det är den stora frågan i det hela?
Men att bara försöka samtala med en som har utvisningsbeslut utan att ha något att sätta bakom dessa samtal.

Något som säger att om du inte frivilligt går med på utvisningen är bara meningslöst, polisen måste ha något att sätta bakom dessa samtal. Såsom att de sätts i förvar utan frigång, att de blir av med alla bidrag eller dylika saker.
För att som man hört och läst om innan att dessa får leva fritt i våra samhällen och att de får behålla bidragen de har gör att de aldrig frivilligt vill lämna detta “bidragsparadis” som Sverige är för dem. Det blir inte bättre att sen sådana som är dömda till utvisning gång på gång begår nya brott och blir dömda igen. Nä, Sverige är mer än naivt i detta sammanhang, det krävs att dessa låses in och att de vet att enda chansen att komma ut är att gå med på utvisningen.

https://www.svt.se/…/var-fjarde-tvangsutvisning-kan-inte-ge…
https://www.expressen.se/…/var-fjarde-person-kan-inte-utvi…/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *