Falskt telefonsamtal från person som utger sig ringa från Sverigedemokraterna?!

Under eftermiddagen kontaktades en god vän till Henrik mig på telefonen av någon som hävdade att denne ringde från Sverigedemokraterna i Malmö.

Vår vän som är 82 år gammal lyssnade respektfullt, inte minst därför att denne stöttar SD. Personen inledde samtalet med att i allmänna ordalag tala om äldres situation i Malmö. Hur illa ställt det med att kunna erbjuda dem den hjälp de många gånger behöver för att klara sin vardag.

Efter en stunds samtal frågade personen vår vän om denne därför kunde tänka sig att ”investera” pengar för att vara med och bidra till att göra äldres situation i Malmö bättre. Vår vän ställde några frågor kring detta men mannen svarade undvikande. Och det var här någonstans vår vän tyckte samtalet tog en konstig vändning.

Vår vän försökte ytterligare ställa frågor kring hur pengarna skulle användas och på vilket sätt det skulle komma komma vår vän till gagn. Då valde mannen att avsluta samtalet.

Nu undrar såklart både jag och Henrik om SD Malmö har något med det här att göra eller om det är så att någon ringer till våra äldre och utger sig för att ringa från SD för att på så vis lura dem att investera pengar i något som inte existerar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

2 tankar på “Falskt telefonsamtal från person som utger sig ringa från Sverigedemokraterna?!

  1. Erlind Blom

    Är du säker på att samtalet INTE kom från Socialdemokraterna, eller SSU Skåne?

Kommentarer är stängda.