50-årig syrisk man åtalad för att ha ofredat barn på Fyrishovsbadet i Uppsala

Av | mars 4, 2019

Nu åtalas en 50-årig syrisk man för ofredande efter att han “runkat” inför två svenska barn. Det var på Fyrishovsbadet som mannen vid två tillfällen ofredade en flicka och en pojke.
Vid det första tillfället ska barnen varit 7-8-årsåldern, vid det andra fallet så var flickan 13 år och pojken som var flickans storebror 16 år gamla. Den 13-åriga tjejen säger i polisförhör hur hon upptäckte att mannen stod och kollade in henne.
Hon säger i förhör: “Jag var där tillsammans med min bror. Vi var där och badade. Det var runt sju-snåret. Vi älskar att åka i den här strömmen som finns där runt den där grottan. Vi hade åkt den lite granna och så märkte jag att det var en man som iakttog mig väldigt mycket. Och jag såg även att han gjorde det på andra också. Men sen så började han sikta in sig på mig.”

Flickan fortsätter att berätta under förhöret att hon hade ett cyklop och kunde se under vattnet att mannen hade dragit ner sina badbyxor och höll sitt könsorgan i handen.
Flickan berättade om den runkande mannen för sin bror som bestämmer sig för att konfrontera den misstänkte.
I polisens anteckningar kan man sen läsa: ”Mannens badbyxor är nerdragna framtill ungefär som när man ska kissa. Han håller sedan sin snopp i sin hand under vattnet.
X kommer upp till ytan och konfronterar mannen. X säger att han möter mannens blick och att han då ser skyldig ut. X säger till mannen att det han gör inte är okej.”

Syskonen kontaktade därefter en av badets ordningsvakter för att mannen skulle frihetsberövas, syskonen hjälper även till i letandet efter mannen. Det är till slut brodern till 13-åringen som hittar honom.
I polisförhöret står: ”När mannen får syn på X dyker han ner för att gömma sig under vattenytan. X konfronterar mannen när han kommer upp till ytan.
X säger bland annat åt mannen att han ska stanna kvar så att hans syster kan bekräfta att det är rätt person. Mannen talar dålig svenska och X försöker då istället tala engelska med honom. Mannen ber om ursäkt och att han ska sluta, ”I will stop”. Mannen säger att han ska ta sina saker och gå.
X ropar åt sin syster som bekräftar att mannen är rätt person som hon sett. Därefter börjar mannen gå, X och hans syster följer efter. De passerar förbi matsalen och får syn på personal som jobbar på badet, de säger att de hittat mannen och personalen underrättar sedan ordningsvakten som tar över.”

Mannen som kom till Sverige 2015 var på badet med sin 12-årige son. Han förnekar att att han onanerat i bassängen och påstår i stället att han haft hål i badbyxorna.
Men detta var inte första gången det inträffat, en anställd på Fyrishov uppger att en förälder två veckor tidigare larmat om att syriern onanerat inför en flicka och en pojke i 7-8-årsåldern.
Men mannen förnekar som sagt var att han ofredat någon.
Brottet om ofredande är tydligen inte så grovt för åklagaren har inte yrkat på någon utvisning av mannen.

https://nyheteridag.se/atalet-syrisk-badhusrunkare-ofredade-barn-i-uppsala/?fbclid=IwAR3F_PViLWxq-lcM9uxLM107qjj0xeF187Db9fI3Zjfl40kXNsTcHDlOZ7Y

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *