Tino Sanandaji: “Eftersom vi vet att straff och poliser inte funkar är enda lösning att höja skatten och ge missnöjda kriminella mer bidrag…”

En otäck trend är att socioekonomiska faktorer som inte tycker välfärdsstaten varit generös nog och vill åt värdesaker tar fördelningspolitiken i egna händer med brutala rån och kidnappningar. Bara idag:

• Tonåring med Rolex plågad, kidnappad och svårt skuren. Fyra män misstänks ha kidnappat 18-åringen – som sköts i benet, knivhöggs i överkroppen och skars i hälsenan under skräckfärden. Sedan tvingade de honom ringa mamma och be henne lämna över två värdefulla klockor och en Gucciväska

• Kvinnan nära döden på barnens skolväg.. kvinna i 60-årsåldern blev i morse överfallen och knivskuren när hon gick genom en park i centrala Malmö. Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp. – Det kan vara så att ett rån gått överstyr, så har man stuckit kvinnan med kniv i övre delen av kroppen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

• Halland: Man rånad utomhus – förd till sjukhus med ambulans

• Ystad: En tonårpojke utsattes för ett rån

• Två rån i Bromma – på en timme

• Butik i Malmö utsatt för rån

• Knivrån i Gottsunda i natt

• Rånvåg har drabbat Eslöv

• Strängnäs: Anställd knivhuggen två gånger i samband med butiksrån…Kvinnan som blev knivhuggen är nu tillbaka i butiken

• Ronneby: 75-årig kvinna rånades. Männen ska ha bett om hjälp på ett utländskt språk och visat upp en karta, varpå de misstänks ha stulit kvinnans plånbok ur hennes rollator

Eftersom vi vet att straff och poliser inte funkar är enda lösning att höja skatten och ge missnöjda kriminella mer bidrag så de inte känner ett behov att riskera livet på äldre och tonnåringar för att roffa åt sig några hundra kr.

Tino Sanandaji, på Facebook

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Tino Sanandaji: “Eftersom vi vet att straff och poliser inte funkar är enda lösning att höja skatten och ge missnöjda kriminella mer bidrag…”

 1. Kjell Andersson

  Inte för mina skattepengar. Aldrig! Nyval tack…

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *