Eskil Erlandssons guldkantade avgångsvederlag efter sina sextrakasserier

Av | mars 12, 2019

Det är inte bara Emma Carlsson Löfdahl som får ett guldkantat avgångsvederlag när hon kommer att lämna sin riksdagsplats efter att ha skämt ut sig.
Även Eskil Erlandsson kommer att ha sitt på det torra då han omfattas av den gamla mer generösa ersättningsregeln som gäller alla riksdagsledamöter vilka valdes in i riksdagen, eller inträdde som ersättare före valet hösten 2014.

Erlandsson kommer att ha rätt till 80 procent av ersättningen under tolv månader. Det är 53 520 kronor som tickar in på kontot varje månad i ett år. Det blir 642 240 kronor.
Därefter har Eskil Erlandsson rätt till maxersättning fram till pensioneringen i januari 2022. Det rör sig om 66 procent av riksdagsarvodet på 66 900 kronor. I pengar betyder det att Eskil Erlandsson får 44 154 kronor per månad fram till sin pensionering. Summa: 971 388 kronor.

Totalt kan Eskil Erlandsson kvittera ut drygt 1 600 000 kronor i så kallad inkomstgaranti från riksdagen. Detta efter att han gjort sig skyldig till sexuella trakasseringar av kvinnliga riksdagsledamöter från Moderaterna bland annat.
Görel Olson utredare i inkomstgarantigruppen hos Statens tjänstepensionsverk, SPV meddelar: “Vi har inte fått något beslut från Riksdagens arvodesnämnd för Eskil Erlandsson. Vi har heller inte något beslutsunderlag, därför kan vi i dagsläget inte uttala oss om vilken inkomstgaranti han kan tänkas få.”

Men som sagt var där är inga tvivel om att han kommer att få inkomstgaranti efter sina mer än tolv år i riksdagen.
Så det är inte bara Liberalerna som har riksdagsledamöter som får guldkantade avgångsvederlag för att de misskött sig, även Centerpartiet är där drabbat. Nu är dock frågan när nästa skandal kommer och vilket parti som det kommer att träffa, för där är säkert många fler i riksdagen som drar nytta av de frikostiga bidragen. Eller sådana som uppträder mindre bra mot sina kollegor i det huset.

https://www.expressen.se/dinapengar/eskil-erlandsson-kan-fa-miljonbelopp-/?fbclid=IwAR2RfB1EoPO9Jo9YldG6540aka77lDtDLGOpTvrtB1Hgnaso0JXjG-UfBjU

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *