Varför stöder Löfven skolstrejken när det råder skolplikt i Sverige, och varför granskar inte media de som står bakom Greta Thunbergs miljöengagemang?

| 16 mars, 2019

Vad är det för en statsminister som hyllar skolelevers skolk?
Han borde istället säga att han kommer att göra allt för att de ska få gå om läsåret och att de som ska betala detta är deras föräldrar.
Men istället tycker han att deras initiativ är bra och att detta är en folkrörelse för klimatomställningen.
Så då tycker alltså Löfven om ifall dessa “skolstrejkande” skolkande eleverna kastar bort sin utbildning eller chans till utbildning?

Ja förstås, det är kanske enda sättet som sossarna och Miljöpartiet kommer att få några nya medlemmar, några röster i fortsättningen. För några röster utanför storstäderna kommer det nog inte att bli om den politik som Greta Thunberg föreslår slår igenom. Då kommer landsbygden att bli något av ett reservat för människor utan någon framtid, utan någon försörjning eller chanser till överlevnad.

Men Löfven väljer nu att sola sig i Gretas miljöångestglans och hoppas att hennes ångestbudskap ska ge sossarna och miljöpartisterna några röster till nästa val. För även om han säger i som hastigast att det råder skolplikt i Sverige så respekterar han att skolbarnen strejkar, att de skolkar för miljöns skull.
Vice statsminister och klimatminister Isabella Lövin hyllar också skolstrejkandet och säger att vi vuxna måste lyssna på deras budskap.

Men varför säger de inte till att det enda sättet de kan göra något åt klimathotet som de tror på är att de utbildar sig ordentligt så de kan hjälpa till med att utveckla alternativ till dagens energikällor, för att skolka gör bara att de mister viktig tid att lära sig saker som gör att de kan komma in på viktiga utbildningar så de kan bidraga till utvecklingen. Att skolka gör att dessa barn kommer efter i sin utbildning och det gör varken dem eller staten någon nytta.

Så varför är svenska politikerna så angelägna att stödja Greta och hennes miljökamp?
Jo, det enkla svaret är att de tror sig vinna röster på det. Ett annat svar som nog mest gäller miljöpartisterna är att de själva tror på henne och ser upp till en 16-åring som deras kommande ledare.
Men som tur var är inte alla politiker som de svenska.

I Storbritannien så sade premiärminister Theresa May i februari att det är fel av dem att skolstrejka. Att det ökar lärarnas arbetsbörda och är slöseri med klassrumstid som lärarna har planerat. En av Australiens utbildningsministrar, Rob Stokes, har varnat elever för att delta i strejkerna den 15 mars.
På detta svarade Greta Thunberg honom på Twitter med orden: ”Ok. We hear you. And we don’t care. Your statement belongs in a museum” (Ok, vi hör dig och vi bryr oss inte. Ditt uttalande hör hemma i ett museum).

Nu frågar jag mig med vad rätt Greta har i att lägga sig i Australiensarnas utbildning och en av deras utbildningsministers uppmaning till eleverna i det landet?
Jag säger bara att dessa vänsterkrafter som styr denna miljörörelse som Greta företräder. För det är just vänsterkrafter där Gretas mor Malena Ernman och hennes far Svante Thunberg är en stor del av engagemanget och där även den sociala plattformen och aktiebolaget We don’t have time haft stor inverkan i lanseringen av Greta.

Så frågan jag och även Rebecca Weidmo Uvell ställer oss är om denna mörkgröna rörelsen är ett PR-jippo bara för att tjäna pengar eller om det är en äkta grön rörelse som vill rädda jorden?
Läser man Rebecca Weidmo Uvell:s blogg så står det helt klart, de är endast ute för att tjäna pengar på den publicitet de kan få genom den totala avsaknaden av av kritiska frågor och granskning av svensk media, som istället tyvärr samtliga betett sig som Greta Thunbergs egen PR-byrå som Uvell skriver.

Detta om att Greta är en PR-marionett har bland annat Der Spiegel tagit upp och då blivit beskyllda för att sprida hat.
Men är det hat att granska någon som säger sig vilja bli behandlad som vuxen, är det hat att visa mainstreammedias oförmåga att granska förhållanden mellan ett PR-företag och en som säger sig vara miljökämpe?
Ja, om detta skulle vara hat så måste ju all annan granskning av makthavare också anses som hat och vad har vi då för samhälle kan jag fråga mig?
Sen om Greta Thunberg själv vill bli behandlad som vuxen så får hon tålas i att också synas i sömmarna.

https://www.aftonbladet.se/a/zLdQq5…
https://uvell.se/…/02/09/varfor-ar-inte-svante-thunberg-ar…/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Varför stöder Löfven skolstrejken när det råder skolplikt i Sverige, och varför granskar inte media de som står bakom Greta Thunbergs miljöengagemang?

 1. Anna

  Svaret är för att vår planet håller på att gå under. Och alla som förstått det sätter det i relation till en missad skoldag.

  Svar
 2. Anders

  Därför att Greta läser in det hon skulle gjort på fredagen under de andra fyra dagarna.
  Vilket fungerar eftersom skolans mål är nivåreglerat. Dvs du skall uppnå vissa kunskapsnivå. Och till skillnad från många andra, så gör Greta det.

  Det är dessutom något som skolan skall lära ut, engagerade och kritiska medborgare. Och om du inte håller med Greta politiskt, som det är ok att göra, då är det inte ok att hoppa på henne med låga personliga påhopp.

  Kom med relevanta argument mot hennes politiska åsikter, istället för att undvika det.

  Och innan någon svarar på mitt inlägg, lyssna på vad denna forskare i geologisk klimat, dvs klimatförändringar över miljoner, ja miljarder år, på skolan kommit fram till. Så se videon, om ni vågate. 😜

  https://youtu.be/Yze1YAz_LYM

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *