Jenny Sonesson: I Sverige är det tyvärr fortfarande ett accepterat knep att ta hjälp av Europas svarta förflutna för att klämma åt oliktänkande.

Trist att Skånemoderater internt i partiet av vissa beskylls för att vara “bruna”. Oklart om man förstår att det syftar på de bruna uniformer som paramilitära nazistorganisationen Sturmabteilung bar under 1930-talet. Osmakligt och okunnigt att insinuera att moderater som Carl Johan Sonesson Christian Sonesson Heberlein Ann Anja Sonesson – Moderat inte har demokratiska värderingar.

I Sverige är det tyvärr fortfarande ett accepterat knep att ta hjälp av Europas svarta förflutna för att klämma åt oliktänkande. Så är det inte i Danmark. Operation Weserübung drabbade vårt grannland 9 april 1940. Nazisterna hotade att bomba Köpenhamn och den danska regeringen gav upp samma dag. Tusentals danskar deporterades till tyska koncentrationsläger. Dessa såriga minnen lever kvar. Därför kan danskar inte ostraffat göra illa underbyggda referenser till nazism för att sänka politiska motståndare. Det blir helt enkelt ett jäkla liv.

Tänk dig för nästa gång du vill kladda ner någon med begreppet “brun”. Fundera ut argument istället för att devalvera historien. Skrev om detta förra året. Tål att upprepas.

Jenny Sonesson

Läs en tidigare ledarkrönika av Jenny Sonesson här…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *