Är det verkligen meningen att de ska få komma undan varje gång det handlar om tuffa beslut?

| 20 mars, 2019

Morgan Johansson (S) och Stefan Löfven (S) är två politiker som försöker spela hårdkokta när det kommer till IS-mördare/anhängare som vill komma hem igen. Det här är allvarligt eftersom det, precis som då Johansson lovade att minst 80 000 av dem som kom 2015 skulle skickas hem igen, endast är ett spel för att lugna ned opinionen.

När dessa två säger att de inte har några planer på att hjälpa IS-mördare/anhängare med svenskt medborgarskap tillbaka till Sverige är det förmodligen helt sant men vad tror ni de gör om dessa individer dyker upp vid Sveriges gräns?

Dessa två herrar gör det som vanligt lätt för sig. Uttalar sig tufft när de ser hur opinionen vänder samtidigt som de vet att de inte kommer göra ett förbannat dugg för att följa upp det de säger.

Hur länge ska de få hålla på så här? Varför är det ingen som ställer dem mot väggen? Vi kan ju inte göra det mer än att skriva vad vi tycker. Är det verkligen meningen att de ska få komma undan varje gång det handlar om tuffa beslut?

Jag börjar i alla fall tröttna på deras utspel.

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp