Tino Sanandaji: Invandrare som grupp är inte självförsörjande…

Sen Arbetsförmedlingen togs över av S-politiker Mikael Sjöberg har myndigheten drivit en ovetenskaplig kampanj att Sverige av demografiska skäl ”behöver” invandring. S och media har insett att skrönan låter övertygande då de flesta har svårt för demografi, och använder bluffen att lura godtrogna att äldre är ett hot och att invandring är nödvändig för att rädda välfärden.

Igår påpekade nationalekonomiprofessor Mats Hammarstedt felet. Invandrare som grupp är inte självförsörjande, därför förvärras bördan av en åldrande befolkning. Idag sågas myten till fotknölar av en annan forskare i en viktig artikel alla borde läsa:

”Det är enbart en kortsiktig illusion när migration framstår som en demografisk lösning i Arbetsförmedlingens modell för sysselsättning och befolkning. Varför myndigheten presenterar missvisande modeller kring åldersstruktur och migration är svårt att förstå, skriver docent Martin Kolk i en replik.

Demografer har sedan länge dokumenterat att ökad invandring inte kan balansera en åldersstruktur på sikt i ett land där medellivslängden ökar. De invandrare som Arbetsförmedlingen anser ska balansera en ökad andel äldre på 2020-talet börjar själva nå pensionsåldern på 2040-talet…Varför Arbetsförmedlingen presenterar missvisande modeller kring åldersstruktur och migration som avviker från etablerad samhällsvetenskaplig forskning är svårt att förstå.”

Läs gärna hela för att se vilken skogstokig pyramidspel de kampanjar för i sin okunskap, redan 2080 skulle Sverige skulle behöva 54,6 miljoner invånare och 1,5 miljoner nettoinvandrare per år. Låter det som en rimlig plan? Även SVT använde nyligen samma bluffen att ljuga i tittarna att en äldre befolkning kräver invandring.

Observerar att *vare sig* flyktingar eller arbetskraftsinvandrare löser pyramidspelet, arbetskraftsinvandrare är inte magiska varelser som inte åldras, de behöver också pension, välfärd och bostäder och skapar kostnader.

Redan 2015 gick Arbetsförmedlingen ut i DN med sin radikalism: ”För för att klara välfärdens finansiering behöver vi få hit upp emot 100.000 nya invandrare per år, säger Af:s generaldirektör”.

En S-styrd myndighet kampanjar tvärtemot expertis att Sverige ska ta emot en miljon invandrare per decenium. Om Mikael Sjöberg vettlösa plan krashar folkhemmets finansier är det inga problem, hans kusin Göran Persson är ju tät, de enda som drabbas är vanligt folk.

Om ni tycker att Göran Persson svek pensionärerna ska ni se vad kusinens galna experiment ställer till med. Han vet dock vad han gör, trots allt gick Mikael Sjöberg tvåårig fordon i gymansiet och fått stöd av komiker på SVT. YOLO!

Glöm bara inte att skicka tackkort till SVT och S-kusinerna Persson för deras pensionsplan om några år när ni njuter av kattmat och sover på bussen.

Tino Sanandaji

Läs artikel i SvD här…

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

2 tankar på “Tino Sanandaji: Invandrare som grupp är inte självförsörjande…

 1. Monica Granqvist

  Vi behöver stoppa mottagandet och se till att Alla tusentals, som varken lär sig språk eller arbetar, lär sig detta.
  Stoppa Islamiseriingen, som är Forntid i Västvärlden. De, med anhängare, som inte vill blandas med övrig befolkning.
  För extrema!
  Inga återvändande Is terrorister!!!

  1. Fred Backlund

   Alldeles rätt. Läs gärna LAndsplågan Islam av HEge Storhaug! srämmande prognos .

Kommentarer är stängda.