Hundratals deltog igår i ljusmanifestationen utanför Dramaten till sångerskan Josefin Nilssons minne.

I fredags skulle hon ha fyllt 50 år. Kanske hade hon levt idag om hon inte råkat ut för skådespelaren Örjan Ramberg som slog sönder hennes kropp och själ.

Dramaten påstår att man tar kraftfullt avstånd från våld. Ändå får Örjan Ramberg som hotat och misshandlat Josefin Nilsson ostört arbeta kvar på nationalscenen fast det finns en dom. Som kulturkonsument och skattebetalare finner jag det obegripligt. Har genom årens lopp hört talas om Örjan Rambergs sviniga beteende mot kvinnor. Dramatens ledning kan knappast leva i ovisshet.

Jenny Sonesson

#brinnförjosefin

Mer info: https://www.monasuniversum.se/…/orjan-ramberg-och-josefin-…/

Med anledning av gårdagens manifestation utanför Dramaten vill vi betona att Dramaten kraftfullt tar avstånd från alla…

Slået op af DramatenSøndag den 24. marts 2019


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH 0735 29 63 35

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

4 tankar på “Hundratals deltog igår i ljusmanifestationen utanför Dramaten till sångerskan Josefin Nilssons minne.

 1. Kicki

  Det är nästan lite perverst att det måste ta 20 år för att reagera, här men också i metoo. Det svenska folket måste gaska upp sig vad gäller civilkurage, integritet och mod, och de måste dessutom öppna ögonen för verkligheten som den ser ut där du står här och nu. Läs en seriös artikel då och då istället för att slentrianmässigt sätta dig framför Let’ Dance. Då kanske du lär dig någonting av vikt. Ja, jättefint med en ljusmanifestation för en kändis, men alla kvinnor och ungdomar som lever i förtryck och ofrihet i förorterna? Alla gruppvåldtäkter? Alla flickor som tar sina liv efter en sådan för att de inte får samhällets stöd?
  Det är bra att man reagerar, men 20-30 år senare?

  1. Yvonne Turner

   Se dokumentär K-Special på SVT Play!

 2. Anonym

  Det gäller dessutom inte bara kvinnor. Inom branschen vet många att den här herrn använder aggressivitet och utbrott också mot manliga kolleger. Dåligt för vilket team som helst. Sätt på hyllan.

Kommentarer är stängda.