Tino Sanandaji: Nej, det förbättrar inte total integration att ta emot ännu fler…

Om någon trodde att Socialdemokraternas lärt sig av flyktingkrisen så underskattade ni graden av fanatism. De återgår de till Angela Merkel-linjen som orsakade krisen 2015 där man vägrar fatta att det kommer fler ju fler EU tar emot.

S säger att man enligt asylrätten måste ta emot alla, men tror att flyktingar är ett begränsat fåtal som löses bara man tvigar övriga EU-länder att föra samma generösa politik som Sverige. Detta lättsinniga plan kallas att ”ta ansvar”.

I själva verket finns redan nära 70 miljoner på flykt i världen och ytterligare tiotals miljoner som har rätt att söka asyl men som inte försöker idag då de inte kan. Att tvinga Portugal och Kroatien att ta emot några tusen löser inte söktrycket på Sverige, det lockar bara fler ur en närmast ändlös pool. Ju fler EU omfördelar, desto fler kommer att försöka komma.

S linje kräver att man tvingar EU-länder att ta emot tiotals miljoner asylsökande, trots att de idag knappat vill ta emot ens några tusen. Naturligtvis kommer EU att kollapsa om man verkligen försöker detta, då EU saknar juridisk rätt att tvinga på medlemsländer detta idiotexperiment. S vänsternpopulism lurar väljare att detta är en realistiskt lösning som bara ett fåtal elaka länder som Ungern står i vägen för.

”M:s hårda ord om S plan för migration: ”Önsketänkande”

”Regeringen Löfven har länge krävt att medlemsländerna måste ta ett gemensamt ansvar för de asylsökande som kommer till Europa. Hittills har man inte haft någon framgång. Tomas Tobé (M) är kritisk mot regeringens plan, som han kallar ”önsketänkande”

”Helene Fritzon (S) tror dock att ett gemensamt regelverk kommer att bli verklighet och menar att att Sverige kan sätta ekonomisk press på de länder som spjärnar emot. – Jag är helt övertygad om att medlemsstaterna kommer att komma fram till det. Annars havererar faktiskt EU-samarbetet. Man kan inte bara vara mottagare av strukturfondspengar, utan man måste också vara med och ta ansvar, säger hon” ”Familjeåterförening är en väldigt marginell del, men där vet alla forskare som har tittat på detta att det underlättar integrationen, svarar Helene Fritzon.”

Nej, det förbättrar inte total integration att ta emot ännu fler, det kanske marginellt förbättrar var och ens integration, men skapar hundratusentals fler som måste integreras.

Tino Sanandaji

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *