Bilbränder i Bagarmossen. Polisens presstalesperson: “Det finns däremot inga indikationer på det i närtid skulle ske fler bilbränder i Bagarmossen. Som boende i området behöver man inte vara orolig.”

| 29 mars, 2019

Mitt i Stockholm skrev i går om att det varit flera bilbränder i Bagis, (det är Bagarmossen för dem som inte bor i Stockholm). Det var på Lagavägen som händelsen inträffade och det var nog bara turen som gjorde att inte fler bilar brann.
Räddningstjänsten larmades ut vid 1,30 på onsdagsnatten och vid 2,30 brandkårens insats klar. När den var klar så kvarstod polisens utredning,
Eva Nilsson på Stockholmspolisens regionledningscentral säger: “På plats är inget synligt, det rubriceras som skadegörelse genom brand men det finns inte mycket att gå på i det här fallet.”

På torsdagseftermiddagen kom beskedet från polisen att man inte kunnat starta en utredning i ärendet för att det helt saknas några spaningsinslag. Av samma anledning finns inte heller några misstänkta eller några aningar om hur bilarna börjat brinna.
Polisens presstalesperson Per Fahlström säger: “Det finns däremot inga indikationer på det i närtid skulle ske fler bilbränder i Bagarmossen. Som boende i området behöver man inte vara orolig.”
Men han uppmanar trots detta att alla som kan ha sett något att höra av sig på 114 14.

Men, vad är det för mening att höra av sig om polisen redan lagt ner ärendet, kan man fråga?
Och vad för bevis har Fahlström för att säga att de boende inte behöver vara oroliga, och att det inte i närtid kommer att vara fler bilbränder i Bagarmossen?
Man tycker det liknar mer att polisen inte har tid att utreda sådana här ärenden längre och med det lägger ner utredningarna innan de ens kommit att starta.
Och sen är frågan hur ett sådant meddelande som nu Fahlström delade med sig av kommer att mottagas av de boende, kommer de att känna sig mer trygga och säkra att höra att han inte tror det kommer att inträffa fler bilbränder i den närmaste framtiden?

https://mitti.se/nyheter/brann-bagis-inget/?omrade=hela-stockholm&fbclid=IwAR15SggTIL0a9wrU1rK-a0f4Ineuptei-7JDay6asLAefUTzf6Q5Brp6yVM&view=app