Nuri Kino: Låt yazidierna få stanna i Sverige!

| 29 mars, 2019

Jag vänder mig direkt till statsråden Margot Wallström och Morgan Johansson.

Håll i er nu, för ni kommer knappt att tro det ni läser i artikeln jag har skrivit. Sverige gör allt det bara kan för att tvångsutvisa offer för folkmord. Migrationsverket försöker till och med att få polisen att deportera dem till fel land. De ska bara ut. När ni har läst får ni gärna agera. Ni kan till exempel skriva till migrationsminister Morgan Johansson.

Här följer en lång mening skriven i förvåning och en smula upprördhet: Medan svenska politiker diskuterar om terrorister ska få komma hem till Sverige eller inte, medan jihadister inte kan utvisas och därför får uppehållstillstånd här medan världskameror har vänts mot offren och alla häpnar över den ondska som använts mot dem så fortsätter vårt land att utvisa offren. I över tio år har jag rapporterat om denna märkliga företeelse. Jag har gjort undersökningar åt Ekot Sveriges Radio, åt SvD Ledare och andra medier. Jag har debatterat med ministrar och tjänstemän, jag sade upp mig på SR för att kunna gömma flyktingar. I egenskap av representant för ADFA har jag varit med att lyfta frågan om och om igen. Men nej. Sverige vill inte ha barn till offer för folkmord i sitt land. Nu har jag läst nya asylhandlingar, nya avslag. Och jag är åter häpen. Den humanitära stormakten med Socialdemokraterna i täten slutar aldrig att förvåna. Läs. Dela. Hjälp till att försöka stoppa denna galenskap.

När ni skriver till ministrarna kommer ni att få svaret att de litar på att migrationsmyndigheterna gör sitt jobb, när ni skriver till Migrationsverket kommer de att säga att det görs individuella bedömningar och att man alltid kan överklaga till migrationsdomstolarna. Allt sådant är sant. Men också SVAMMEL. Jag har läst hundratals asylärenden, gått igenom handlingarna ord för ord, skiljetecken för skiljetecken. Jag kan det här. När makthavarna väl vill ändra till det bättre så kan de det. Yezidier och assyrier/syrianer verkar dock inte tillhöra de folkgrupper man vill lyfta ett finger för.

Om något av de berörda statsråden vill debattera med mig så tar jag gärna den diskussionen, det är ju i så fall inte första gången. Migrationsverkets generaldirektör är också välkommen att höra av sig.

Kampen går vidare. Alltid.

Nuri Kino

Läs i Dagen här…

#DemandForAction
#Yazda


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •