Sprängning i ett café/restaurang i Märsta centrum

| 29 mars, 2019

Vårt trygga och säkra Sverige är inte så tryggt och säkert längre. Det är snart inte en vecka utan man läser om en eller annan sprängning numera i landet.
Så varför skriver och gräver MSM så lite i om vad dessa detonationer eller sprängningar beror på?
Varför försöker de tysta ner eller minimera det som händer?
Ja, av någon anledning är är det, den saken är klar, men av vilken låter jag er som läser själva dra slutsatsen om.

Denna sprängning eller detonation som vissa tidningar hänvisar den som inträffade i Märsta vid 03.34 under natten till fredagen. Det var något som detonerat vid en restaurang mitt emot pendeltågsstationen. Enligt polisen ska detonationen skett inne i restaurangen och den har orsakat skador på fasaden. Enligt ett vittne är det “bråte och glas överallt”.
Det var boende som rapporterade in larmet och en av de boende säger: “Hela huset skakade och billarm gick igång av smällen.”

Polisen har tekniker och även bombgruppen på plats för att undersöka vad som orsakat explosionen som inte bara skadade caféet/restaurangen utan även en Ica-butik, som fått materiella skador. Flera rutor uppges ha krossats i smällen. Butikens ägare hoppas att affären ska kunna öppna under dagen. Torget i närheten av restaurangen är avspärrat. Men Märsta station och pendeltågstrafiken påverkas inte av avspärrningarna. Om där förekommit någon hotbild mot restaurangen vet inte polisen än, de håller på att gå igenom övervakningskameror i området för att se om gärningsmännen fastnat på film.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd, polisen uppmanar också människor som har iakttagit något att höra av sig.
Men som jag skrev i början, Sverige är inte tryggt och säkert längre, vi lever i något av en pseudoverklighet skapad av förnekande politiker, journalister och kändisar som hellre gör Youtube-inlägg om hur fel vi har som säger att Sverige blivit otryckt och osäkert än att inse sanningen.
Så, hur tryggt och säkert är Sverige?
Vi bör ställa makthavarna mot väggen och be dem förklara varför de inte tagit detta på allvar långt innan?

https://www.svt.se/…/detonation-utanfor-tagstationen-i-mars…
https://www.expressen.se/n…/explosion-vid-pendeltagsstation/
https://www.aftonbladet.se/…/detonation-utanfor-pendeltagss…