Ursinnig våldsman dunkar polisens skalle i stengolvet

| 29 mars, 2019

Det trygga och säkra Sverige visar sig än i går en gång inte vara så tryggt och säkert, inte en för polisen.
Det var när två civilklädda polismän skulle avvisa fyra stökiga personer från Skövde Resecentrum den 3 oktober 2018 då en av dessa män kastar sig över den ena polismannen som då faller till marken och slår huvudet i stengolvet. Polisen blir medvetslös av smällen och då fortsätter misshandeln av honom. Polisen ligger på mage på golvet med gärningsmannen sittande gränsle över sig och slår flera knytnävsslag mot hans nacke och hals.

Därefter tar gärningsmannen tag i polismannens jacka och lyfter upp hans överkropp och huvud en bit, för att sen kasta ner polisen med huvudet i golvet igen.
En av gärningsmannens vänner kommer till slut och drar bort honom från polismannen. Gärningsmannen stampar då avslutningsvis mot polisen och träffar vid axeln och halsen.
Först då lyckas den nedslagna polisens kollega ta sig fram till kroppen. Bilder från övervakningskameran visar han med draget vapen riktat mot våldsmännen lyckas backar upp sin nedslagna kollega. Den nedslagna polisen ligger i princip orörlig på golvet i 20 sekunder innan han börjar röra sig.

Under tumultet ska även en av bråkstakarna ha skrikit till polisen: “Jag ska slå ihjäl er, era översittare.
Händelsen inträffade i oktober 2018 visade hur snabbt det kan gå fel och att det ibland inte blir som man tänkt.
Det var på Expressens Brottscentralen som man kunde se överfallet. som nu har resulterat i att tre av de fyra männen åtalades. En av dem, en 29-årig man frias från misstankarna om försök till våld mot tjänsteman men döms till böter för brott mot knivlagen. Den andra mannen, en 35-åring, döms för hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman och skadegörelse. Han får villkorlig dom med samhällstjänst i 75 timmar.

Den tredje mannen, en 31-åring, står åtalad för grovt våld mot tjänsteman och grov misshandel. Domen har inte fallit än, för utöver den grova misshandeln står han åtalad för för våldtäkt och ytterligare en grov misshandel och olaga hot. Han misstänks för att ha våldtagit en kvinna flera gånger samma dag, i olika rum i hennes bostad. Under våldtäkten ska han även ha misshandlat kvinnan med slag, sparkar, bett och genom att kasta en högtalare på henne.

Han ska ha hotat henne genom att säga saker som att han skulle ”våldta henne till döds”, att hon ”inte skulle komma undan levande” och att han ”gick i gång på att se henne så skadad och älskade att se blodet rinna över henne”, framgår i stämningsansökan. 31-åringen är sedan tidigare dömd för misshandel, våld mot tjänsteman och tre fall av narkotikabrott.
Expressen har även varit i kontakt med polismannen som blev misshandlad som säger: “Det är allvarligt när någon angriper en polis för vi är det sista skyddet allmänheten har. Mot mig personligen är det också tråkigt och jobbigt, att bli illa misshandlad och vara sjukskriven länge och fundera på om det är värt att vara polis längre.

https://www.expressen.se/…/ursinnig-valdsman-dunkar-polis…/…
https://www.expressen.se/…/brottscentralen-28-mars–se-hel…/

1 En tanke på “Ursinnig våldsman dunkar polisens skalle i stengolvet

  1. IRMA BJÖRKLUND

    Det räcker inte med att det svenska folket är otrygga, rädda och har tystnat för att undgå hot och överfall från våldsamma personer. Vems fel är det att vi drar oss undan, tystnar och finner oss i detta i vårt eget land? Jag ser en pakt, som likt en förälder tröstar sitt barn som är rädd för trollet som bor under sängen. Det finns inget troll! Lita på pappa! Jag ska jaga bort trollet. Hemma är du trygg! Vilka är dessa lögnare? Som inte vill berätta vad som är sanning?

Kommentarer är stängda.