”Barnen har rätt att välja sin tro”?!? Njae.

| 30 mars, 2019

Barn har sällan någon valfrihet. De påverkas av sin kulturella och sociala miljö. Och de påverkas inte minst av en auktoritet som är lärarinna.

Att vi har religionsfrihet i Sverige har inget att göra med att kvinnor rätt att klä sig i hijab. Det är en religiös symbol som i huvudsak krävs av radikala troende män och religiösa dogmer. Lärarinnans förklaring att hijab skulle skydda kvinnor från sexualisering är rent av löjlig. Kvinnor sexualiseras därför att de just är kvinnor.

Men det är så det kommer argumenteras för att normalisera den täckta kvinnan. Det är ett sådant monumentalt svek mot de kvinnor som flytt tvånget, alla dem som offrat sina liv för att slippa slöjan och för vår egen kvinnokamp.

Svt…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp