Storbråk med knivar och baseballträ i Sölvesborg, fyra skadade till sjukhus

| 30 mars, 2019

Sverige har aldrig varit säkrare och tryggare sa Betnér för några år sen.
Jag frågar mig nu om vad han menade med trygghet och säkerhet när man nästan dagligen hör talas om händelser som den som hände i Sölvesborg på fredagskvällen?
När ett okänt antal personer slogs med varandra, beväpnade med baseballträ och knivar. Tre personer är förda till sjukhus, en med knivskador i ryggen. Förutom dem som fördes med ambulans till sjukhus tog dig en person på egen hand till sjukhus. Det var en busschaufför och flera passagerare som larmade polisen om bråket som utspelades på en cykelbana mellan en ICA-butik och en Netto-butik i centrala Sölvesborg.

Polisen fick avsätta stora resurser och var på plats vid den troliga brottsplatsen med fem bilar och en hundpatrull.
Evelina Olsson presstalesperson vid region syd säger: ”Fokus ligger på att lokalisera de inblandade.”
Under kvällen fanns inga uppgifter på skadeläget för de skadade. Enligt polisen var det en 18-årig man med stick eller skärskador i ryggen som är allvarligast skadad, enligt uppgifter är hans skador allvarliga men inte livshotande. Polisen var på plats på sjukhusen i både Kristianstad och Karlshamn för att förhöra de inblandade.

Polisen skriver på sin hemsida att två personer under natten blivit gripna för grov misshandel.
Enligt uppgifter i Aftonbladet är det två falanger som stött på varandra på olika platser vid olika tillfällen under fredagen. Sen har det urartat på ett ställe. Enligt Aftonbladet är det två grupperingar som helt enkelt velat slåss.
Men jag frågar mig ändå om alla dessa händelser med bråk och överfall verkligen bidrar till att medborgare i Sverige känner sig tryggare och säkrare?
Eller är det så att dessa händelser bara bidrar till att vi känner oss allt osäkrare och otryggare i vårt samhälle?

https://www.expressen.se/…/storbrak-med-baseballtra-flera-…/
https://www.aftonbladet.se/a/GGxnAJ

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •