Det trygga och säkra Sverige är verkligen tryggt och säkert? Två sprängningar under söndagsdygnet, en i Jönköping och en i Motala.

| 1 april, 2019

Sverige blir allt tryggare och säkrare sa Betnér för ett par år sen.
Jag undrar nu om han menar att det är tryggt och säkert när det så gott som dagligen sprängs och exploderar bomber och andra saker runt bostäder där vi bor?
För i denna helgen exploderade det inte en bomb eller annan spränganordning. En under natten till söndagen i Jönköping där någon försökte spränga en lägenhetsdörr och startade en brand i trapphuset, och nu denna som jag skriver om härunder i Motala.

Vid 22.59 i gårkväll kom ett larm in till polisen i Motala om att en explosion inträffat på en altan till en villa i staden. Även räddningstjänst och ambulans kallades till platsen. När de ankom till adressen fann de att det var stora skador på huset och att även grannfastigheten var skadad. Två personer i 60-årsåldern är förda till sjukhus för kontroll enligt inre befäl på räddningstjänsten.
Polisen är knapphändiga med uppgifter men bekräftar att det inträffat en explosion i ett villakvarter.

Vakthavande befäl i region öst, Torbjörn Lindquist säger: ”Det är någon form av explosion. Vad del är som smällt och i vilket sammanhang vet jag inte. Det ska vara i anslutning till en byggnad. En bostad, och polisen håller på att bygga upp en insats om det här.”
Lite senare meddelades det att en förundersökning om mordförsök inletts och att nationella bombskyddet är tillkallat och kommer att anlända under natten. De lämnade vid 5-tiden nu på morgonen efter de säkrat platsen.

Däremot kommer kriminaltekniker från region öst att fortsätta brottsplatsundersökningen,
Torbjörn Lindqvist säger: “Det är en jätteomfattande brottsplats att gå igenom, så den undersökningen är med stor sannolikhet inte klar än på någon dag eller två.”
Vad som framkommit under natten vill han inte kommentera, inte heller om det framkommit om det finns någon hotbild mor de boende i huset. Ingen har ännu gripits för händelsen.
Men man kan inte annat än fråga sig när man ser bilderna om vilken tur de boende har haft att de inte skadats.

https://www.expressen.se/nyheter/explosion-vid-bostad/
https://www.aftonbladet.se/…/explosion-vid-villa–tva-till-…
https://www.svt.se/…/tva-till-sjukhus-efter-explosion-i-mot…
https://www.expressen.se/…/bomb-exploderade-i-centrala-jon…/
https://nyhetsbyran.org/…/bombexplosion-i-centrala-jonkopi…/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •