Sex bilar förstörda i bilbränder i Majorna i Göteborg

| 2 april, 2019

Skrev i lördags om bilbränder i Helsingborg, nu är det dags att skriva om bilbränder igen, denna gången i Majorna i Göteborg.
Så hur är det med tryggheten och säkerheten Betnér, för visst känns det väl tryggt att gå och lägga sig på kvällen för att på morgonen vakna av att ens bil blivit totalförstörd i en troligt anlagd brand under natten?

Det var tidigt i morse som räddningsvärnet och polis larmades ut till Såggatan i Majorna. Orsaken var att sex bilar som stod parkerade intill varandra stod i brand.
Elden hade också spridit sig till närliggande grönområde, men som tur var fick den ingen större spridning. På morgonen kunde polisen inte säga vad som orsakat bränderna, men de har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.
Presstalesperson på polisen Peter Adlersson säger: “Vi misstänker att någon varit där och tänt på.”

En som fått sin bil totalförstörd är Hans Karlsson från Orust. Han var på besök hos sin dotter i Majorna när han fick ett samtal från polisen tidigt på tisdagsmorgonen.
Han säger: “De ringde för en stund sedan och sa att min bil hade brunnit upp. Jag trodde först att det inte var sant. Men det var bara att gå ut och fundera på hur man ska bli av med bilen. Det går ju inte att köra den någonstans.”

Han skulle egentligen tagit sin bil till arbetet i Trollhättan nu på tisdagsmorgonen men fick istället sätta sig på bussen för att komma dit.
Han fortsätter säga: “Det är tragiskt att folk ska förstöra så för andra, till ingen nytta. Det tjänar inget syfte ju.”
Så än en gång kan man fråga sig om det är ett tryggt och säkert samhälle vi lever i eller vad är det?
Enligt mig så är det långt ifrån tryggt och säkert. Inte i alla fall för dem som bor i utanförsområdena i storstäderna.

https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/flera-bilbr%C3%A4nder-i-majorna-i-natt-1.14322283?fbclid=IwAR3t-2LIYD5K2EvXZ2DLujHy97D0UWlORACgdFIyerqWGUtnywNx0bl2N5I

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •