ISRAEL. Knesset har noterat att 171 (inte 170 utan hundrasjuttioEN) svenska föredettingar och nobodies ogillar deras land.

| 6 april, 2019

Bedrövade utbrast de ”Oy vey” och bestämde sig genast för att ge hela sitt land till palestinierna.

Regeringen har nu skickat ett mejl (med versaler och massa utropstecken i ämnesfältet) till alla israeler med uppmaningen att ”vi försökte, men nu har vi nått vägs ände. Ni får åka tillbaka till Ukraina, Ungern, Tyskland, Etiopien, Jemen, Iran eller var fan nu farfar och morfar kom från. Det är en sak att hantera ’balagan’ med Arafat al-Rantisi och Yassin, men när Södermalm säger ifrån så är det ’game over’.
https://getyarn.io/yar…/c98c96f2-298a-4cca-a861-06572a7a2bcb

––––––

Vilka är de här artisterna och ”kulturarbetarna”?

Athena Farrokhzad, Dror Feiler, Mikael Wiehe, Sven Wollter, Kajsa Ekis Ekman… Need I say more? ”Viss” lutning mot vänster, minst sagt.

Per Gahrton, “författare”? Han är ju främst f.d. Mp- politiker. Är Dror Feiler artist bara för att han brukar köra jämrande saxofon under sina antiisraeliska aktioner?

Den enda jag finner sympatisk är Mattias Gardell** och så är förstås Thåström ett tungt namn.
**(Tillägg: Jag blandade ihop med Jonas Gardell.)

I övrigt har vi mest en massa nobodies med obefintlig koll på utrikespolitik.

De menar väl. Been there, done that: Jag vet hur det är att vara vänsterskadad och tro att Israel är ett enda fängelse. Sen åker du dit och märker att du hade noll koll. Sen läser du på om Turkiets inrikespolitik och märker att DET är något att uppröras över.
Så skäll inte på dem. Bjud över dem dit. De kommer bli kära.

––––––

Kritiserade Sven Wollter nånsin Sovjetunionen? Protesterade dessa 171 när Turkiet (med sin behandling av kurder) var värd? Sa de pip om Azerbajdzjan 2012?

Vet ni vad? Artisterna har en poäng. Ta Eurovision från Israel. Ge skiten till Palestina. Håll tävlingen i Gaza!

Det blir askul för artisterna, publiken, teknikerna, ja alla.
Så kan Jonas Gardell försöka hålla hand med Levengood i Gaza City och se hur bra DET går.

Ridå.

Nima Dervish, på facebook

Aftonbladet…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL: