Jessica Stegrud: Nu har Socialdemokraterna startat nästa osmakliga fulkampanj

| 7 april, 2019

Idag har Sverigedemokraten Jessica J Stegrud skrivit en debattartikel i Expressen där hon tar upp Socialdemokraternas osmakliga valkampanjsstrategi där de klassificerar alla som är mot fri migration och mer makt till Bryssel som “högerextrema”.
Hon skriver: “Partiet utnyttjar skamlöst historiska vidrigheter för att spela på människors oro och rädsla.”
Hon menar att denna valstrategin S och Löfven nu använder sig av beror nog på att socialdemokratin är i gungning.

De har vikande väljarstöd, inte bara här i Sverige utan även bland deras systerpartier runt om i Europa.
Hon skriver: “Socialdemokratin har inte lösningarna på dagens problem.”
Men istället för att lägga öronen till marken och lyssna av vad väljarkåren tycker fortsätter de med samma taktik som i riksdagsvalet i höstas. De fortsätter med en blandning av smutskastning, felaktiga associationer och tidvis rena lögner i hopp om att hålla kvar ängsliga väljare.

Socialdemokraterna inte bara fortsätter med samma retorik, nu till EU-valet i maj har de även skruvat upp sin retorik ytterligare ett eller flera snäpp. Nu så satsar man ogenerat på att förse den svenska väljarkåren med orimliga förenklingar och falska påståenden om att ”Europa är hotat av högerextrema”. Deras budskapet tycks glasklart. Röstar man inte på socialister i vad som beskrivs som ett ”ödesval” så kommer inte bara ”högerextremt gift sippra in” utan även ”fred, frihet och demokrati vara hotat”.
Enligt Löfven så försöker ”högerextremister gå samman för att släppa loss extremnationalism på kontinenten och piska upp hat”.

Detta till motsatsen mot den socialdemokratiska “rätta” vägen.
Löfven framför osaklig retorik i sina försök att flytta fokus från verkliga problem och utnyttjar skamlöst historiska vidrigheter för att spela på människors oro och rädsla. En sådan sak är när Löfven säger “i gaskamrarna i Treblinka eller i skogarna i Katyn” utan att varken han eller hans stab verkar ha koll på att den fruktansvärda massavrättningen av polacker i Katyn utfördes av sovjetiska kommunister och inte högerextremister. Detta är inte bara beklagligt, det visar också på hur lågt Socialdemokraterna värderar fakta och hur mycket man faktiskt är beredd att vilseleda i kampen om makten.

Det visar också på hur motsägelsefulle Socialdemokraterna är, att först varna väljarkåren för en uppiskad hatstämning i ena andetaget, för att i nästa andetag använda extrem retorik och ren skrämselpropaganda för att polarisera samma väljare.
Jessica Stegrud skriver: “Som sverigedemokrat måste man även förvånat klia sig i huvudet och fundera över vad i vår sakpolitiska EU-valplattform som Löfven anser att svenska folket skall vara så rädda för?”
Hon fortsätter frågandet med: “Är det att SD är starka förespråkare av frihandel?
Är det för att vi förordar europeiskt samarbete med fri rörlighet av varor, tjänster, kapital och arbetskraft men att vi motsätter oss fri rörlighet för grova brottslingar?”

“Eller kanske för att vi ser värdet av att samarbeta i gränsöverskridande frågor såsom terror, säkerhet och miljö men samtidigt anser att beslut gällande lönevillkor, anställningstrygghet och föräldraförsäkring skall fattas i Sverige och inte av en överstatlig EU-myndighet?”
Jessica Stegrud skriver: “Till skillnad från Socialdemokraterna så vill vi demokratisera EU genom att både minska makten och öka insynen i Bryssel. Vi vill också ha nationellt självbestämmande i migrationspolitiken och vi säger bestämt nej till den planerade höjningen av EU-avgiften på 15 miljarder kronor per år.”

För enligt Jessica Stegrud är EU är i grunden ett vällovligt samarbete, men det har i många avseenden blivit alldeles för stort, för dyrt och fått för mycket makt. Hon menar att den planerade höjningen av EU-avgiften kan användas bättre på hemmaplan, genom att få 37 000 välbetalda sjuksköterskor och på utökade resurser till polisen eller för att höja landets snart 300 000 fattigpensionärer över fattigdomsgränsen.
Hon skriver till sist: “Varför Socialdemokraterna väljer fantasifull hatretorik framför sakpolitiska argument kan vi förstås bara ana. Vi kan dock konstatera att ett självsäkert parti, som tror på sin egen politik, inte själva går till val på skrämselpropaganda och lögner.

I det sista som Jessica Stegrud skriver har jag kanske en förklaring. Socialdemokraterna är så idéfattiga att de inte har något svar på Sverigedemokraternas eller för den delen Kristdemokraternas sakpolitiska argument och då faller de tillbaka till sina rötter som alltid varit hatiska påståenden mot sina politiska motståndare. Och att Socialdemokraterna verkar vara självsäkra är endast en chimär från deras sida.
Att de försöker nu skrämma väljarkåren är ett bevis på att de är rädda och skrämda, de vet att över hela Europa håller de på att förlora väljarstöd. Och detta beror till stor del på att de över allt under valkampanjerna lovat “guld och gröna skogar”, när de i praktiken levererat aska och ruiner.

https://www.expressen.se/debatt/nu-har-s-startat-nasta-osmakliga-fulkampanj/?fbclid=IwAR3Uewko95Ys95BNzu64zp15J0JDdMvO_AYwUDXZkaIdvk3MCqALqp9zRkQ

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *