Källor till Di om regeringens skattehöjningar och besparingar på minst 4 miljarder kronor

| 7 april, 2019

I kväll kan man läsa att regeringen, Centerpartiet och Liberalerna har i veckan presenterat en rad med satsningar de ska lägga fram i vårändringsbudgeten. Nu så har Dagens Industri fått fram att det också ska presenteras ett antal besparingar och skattehöjningar i denna budget, besparingar som kommer i första hand drabba äldreomsorgen men också bistånds- och utbildningsområdet.

På äldreomsorgen föreslår enligt DI regeringen och stödpartierna spara in 310 miljoner kronor. på bistånds- och utbildningsområdet ska de spara in 700 miljoner kronor vardera.
Dessutom ska då regeringen och stödpartierna öka skatteinkomsterna med 1,3 miljarder kronor med bland annat höjda kemikalieskatter.

Regeringen har också kommit överens med stödpartierna att spara 250 miljoner på näringslivspolitiken.
Detta innebär att det riktade bidraget till äldreomsorgen som M- och KD-budgeten införde nu skrotas.
Man kan då undra om denna rödgröna regering inklusive deras stödpartier verkligen arbetar för Sveriges bästa?

Om de arbetar för de svenska medborgarnas bästa eller de har fått order att förstöra det lilla av välfärd som finns kvar av utomstående?
För om dessa skattehöjningar och besparingar går igenom så finns det inte mycket kvar att av välfärdssamhället, då är vi skattebetalare bara en mjölkko som kommer att mjölkas torr inom något år.

Så, om nu inte oppositionen röstar ner dessa förslag så är frågan om vi har något kvar fram till nästa ordinarie val 2022. Så det är tid för Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet att bekänna färg och sätta det hotet i verk som han dyrt och heligt sade när han och Vänstern lade ner sina röster i statsministervalet och i praktiken röstade för denna oheliga regeringskonstellation.

https://www.svt.se/…/uppgifter-skattehojningar-och-besparin…
https://www.di.se/…/kallor-till-di-skattehojningar-och-bes…/