ISLAMISTER. Fundamentalism är och kommer alltid att vara det större hotet mot Sverige och vår demokrati.

| 8 april, 2019

När omvärlden blir allt oroligare söker sig fler tillbaka till det som känns igen som trygghet och stabilitet. En sådan sak är vår kristna grund. En grund vi byggt vårt samhälle och vår identitet på.

Den kristna värdegrunden har varit en viktig del i att bygga det Sverige vi känner igen som vårt hemland. Den här värdegrunden har dock allt mer trängts undan av krafter som hävdat att den inte är tillräckligt inkluderande men kanske framför allt har svensk politik och allehandadebattörer gjort allt i sin makt för att beskriva den som oviktig. Det är kanske därför 4 av 10 svenskar nu säger att de vill ha ett samhälle byggt på en kristen värdegrund. Om inte annat tror jag att det här är ett svar på terrordådet i Stockholm 2016, och på att vi idag tvingas leva med ett ständigt hot om terror.

Tro och Solidaritet ifrågasätter dock att 4 av 10 vill att vårt samhälle ska bygga på den kristna värdegrunden. Och de gör det genom att vilja vill få oss att tro att våra kristna värden är på väg att tas över den ”nya högern”, alltså de främlingsfientliga, det vill säga du och jag som argumenterar för att vår kristna värdegrund är viktig att värna och bevara.

Det som Tro och Solidaritet inte förstår är att kristendomen inte ägs av någon. Tro och Solidaritet ska överhuvdtaget inte lägga sig i den hör frågan. Det enda de ska göra är att lägga alla kort på bordet vad gäller samarbetet med islamister. Det är en organisation som upprepat visat att de har svårt att skilja mellan muslimer, troende muslimer och islamister. Och så länge de inte kan göra det ska de inte diskutera den kristna värdegrundens varande.

Det är tack vare statliga bidrag och den aningslösa Socialdemokratin som Tro och Solidaritet överhuvdtaget existerar. Och det är tack vare det de också successivt kunnat skapa ett parallellt samhälle. Deras islamistiska skolor, moskéer och föreningar med en fundamentalistisk tolkning av islam har satt käppar i hjulet för att vårt samhälle ska kunna enas.

Det är inte lönt att Tro och Solidaritet lägger sig i den här frågan. Så länge de förnekar sin fundamentalistiska värdegrund kan de vare sig säga bu eller bä. Fundamentalism är och kommer alltid att vara det större hotet mot Sverige och vår demokrati. Att låtsas som att det kristna håller på att tas över av den ”nya högern” är bara löjligt och ett argument vi känner igen från tiden då alla reflexmässigt kallades för rasister, islamofober och främlingsfientliga.

Artikel i Dagen här…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL: