Välj förnuft på lång sikt i IS-debatterna

| 8 april, 2019

Hur ska IS-terrorister behandlas? Frågan dominerar debatten och lär göra detta länge än. I Sverige har grovt räknat tre aspekter av IS-frågan uppmärksammats. Den första berör hur tillfångatagna IS-terrorister bör hanteras av rättsväsendet. Den andra utgår från lokalpolitikern Christian Sonessons krav på kommunal särbehandling av IS-återvändare. Den tredje sätter fokus på om och hur samröre med en terroristorganisation ska kriminaliseras. Gemensamt för de tre frågorna är att eftertanke och förnuft leder längre än symbolpolitiska utspel. Om detta skriver Krister Thelin, tidigare domare i Sverige och Haag.

Läs artikeln här…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL: