Danmark tar ansvar för sina medborgare och sitt fria samhälle

| 11 april, 2019

Den syriske IS-anhängaren under rättegången i Malmö om brandattacken mot en shiamuslimsk bönelokal.
Bild: Hussein El-alawi

I upprepade inlägg har jag ställt frågan: Hur ser våra grannländer på Sveriges val att jobba att med våra skattepengar jobba för att IS-terrorister ska återintegreras i vårt samhälle?

Jag tror vi redan vet svaret på det men det skulle vara intressant och se hur våra politiker skulle agera om exempelvis Danmark plötsligt satte ned foten och krävde att Sverige följde deras politiska i den här frågan.

På grund av regeringens mångåriga undfallenhet i frågan, tvingas inte bara våra kommuner utan också våra grannländer att besluta hur de ska hantera återvändande IS-terrorister. Danmark är i sin politik väldigt tydliga med att deras uppfattning är att om man har anslutit sig till IS har man också vänt sig bort från det demokratiska samhället. Deras mål har från början varit att jobba för att förgöra det fria samhället.

Danmark har sagt att de enligt gällande lagar och regler inte kan neka inresa för dem som har danskt medborgarskap, även om de rest för att strida i heligt krig, men samtidigt varit väldigt tydliga med att de kommer göra allt för att ställa dem inför en domstol.

Och det har man också bevisligen gjort. ”Hittills har 13 personer fällts i dansk domstol, sedan de rest till eller försökt resa till Syrien för att kriga. Nio av dessa har fråntagits sina danska medborgarskap och ska utvisas.” Man förväntar sig också kunna utvisa fler. https://samtiden.nu/…/nio-is-terrorister-har-blivit-av-med…/

Danmark tar med andra ord ansvar för sina medborgare och sitt fria samhälle men om inte Sverige gör detsamma riskerar även mer ansvarsfulla länder som Danmark drabbas av den svenska flatheten.

Sydsvenskan (låst)…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp