Speltokiga med andras pengar

| 11 april, 2019

“Stockholm kan få Vinter-OS 2026. Det kommer att kosta, men inte för de skönmålande kampanjmakarna.

En sådan här dag kan man inte gå förbi budgeten. Nej, inte vårbudgeten, som alltid är mycket skrik för lite ull, utan budgeten för ett vinter-OS i Stockholm 2026.

I går meddelade regeringen att man garanterar spelen. Det innebär att Stockholm löper stor risk att slå den enda konkurrenten, Milano, när beslutet tas i slutet av juni. Garantierna, förklarade kulturminister Amanda Lind, mellan talet om ”ett lyft för idrotts-Sverige” och ”fantastiskt för Sverige”” innebär inga ekonomiska utfästelser. Det handlar bara om att garantera säkerheten. ”Det handlar bara om det rent praktiska runt säkerhets- och viseringsfrågor”, försäkrade Sveriges olympiska kommittés verksamhetschef Peter Reinebo.”

Johan Hakelius

Läs vidare här…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL: