Tino Sanandaji: Reinfeldts löskokta trams ingår alltså i Statens offentliga utredningar.

| 13 april, 2019

LO finansierar pajasaktivister, men deras egna ekonomer är i flera fall seriösa och sågar nu Reinfeldts pinsamma nya rapport.

“Reinfeldt tycker att svenskarna borde jobba till 75 års ålder – och gärna ännu längre än så. Det slår han fast i en ny rapport, där en av slutsatserna är att ökad invandring skulle gynna det svenska pensionssystemet. – Det är inte matematiskt möjligt av den enkla anledningen att invandrare själva blir äldre, säger LO-ekonomen Torbjörn Hållö, som menar att Reinfeldt förespråkar en invandring på minst 20 miljoner människor…Rapporten får nu hård kritik från LO-ekonomen Torbjörn Hållö, som hävdar att ”verkshöjden är i nivå med ett sämre specialarbete på gymnasiet”. en rapport utan referenser eller noter – det är lite fritt tyckande”

Strindshingstens rapport lustmördas även av Ann-Charlotte Marteus:

“Latmasken Reinfeldt vill att vi ska jobba hårdare. Fredrik Reinfeldt har skrivit en så kallad rapport: ”Att arbeta till 75 – en bra början”. Fast det är ingen rapport utan en tunn och flaxig, självgod inspirationsföreläsning. Den är 26 sidor lång – men Reinfeldt har knåpat duktigt för att hans ”funderingar” skulle räcka så pass långt. Meningarna är uttänjda som luftskepp, fast mindre eleganta:

”I takt med att Sverige har blivit allt mer utvecklat har synsättet etablerats att anställning är något vi söker efter en allt längre utbildningsperiod i unga år.”

Det är en skrift om arbetsamhet, skriven av en latmask. Sveriges förre statsminister bluddrar på om ditt och datt…Allt är självhjälps-fluff: vi måste ändra attityd, vara mer flexibla och positiva…Vem är denna ”rapport” ens till för? Ja, det är det mest skrattretande av allt. Den är skriven på uppdrag av Delegationen för senior arbetskraft, som har tillsatts av regeringen. Reinfeldts löskokta trams ingår alltså i Statens offentliga utredningar. Ordföranden för Delegationen, Anna Hedborg, skriver i förordet att det är en ”underlagsrapport”.

Underlag för vadå?! VM i plattityder? Jag kan randa en jämrans underlagsrapport, om det ska vara så. Den ska heta ”Vi har inte råd att sluta anstränga oss i 50-årsåldern – som Fredrik Reinfeldt”

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL: