Bilverkstad utsatt för andra sprängningen på tre veckor. Ägaren är irriterad och bitter.

| 14 april, 2019

Polis och räddningstjänsten i Vällingby fick under natten till idag flera larm om höga explosioner från Vinstaområdet i Vällingby. Det visade sig att en bilverkstad för andra gången på tre veckor blivit utsatt för en sprängning. Vid första sprängningen skadades förutom byggnaden sju bilar, nu tror ägaren att det säkert är två-tre bilar som rykt.
Ägaren som vill vara anonym säger: “Jag är så jävla irriterad och bitter. Två gånger på två veckor i världens så kallade tryggaste land. Folk får tag på sprängämnen så enkelt.”
Ägaren fortsätter med att säga: “Jag önskar att jag hade någon fiende så jag visste vem det är som ligger bakom.”

Jesper Vestling på Storstockholms räddningscentral säger: “Vi samverkar med polisen. Det är de som leder den här insatsen.”
Stockholmspolisens stationsbefäl Lena Baakki säger: “Det var flera stycken inringare som hört en smäll. Det har varit någon form av detonation i anslutning till en fastighet.”
Polisen har startat en förundersökning angående allmänfarlig ödeläggelse och har spärrat av platsen för undersökning.
Vid förra sprängningen fick tre personer läkarvård på plats, två av dessa fick föras till sjukhus. Vid denna sprängningen ska ingen skadats. Men om de två sprängningarna har någon koppling till varandra vill polisen i nuläget inte uttala sig om.

https://www.expressen.se/nyheter/larm-om-explosion/…
https://www.aftonbladet.se/…/kraftig-explosion-vid-bilverks…