Johan Westerholm: APOLOGETERNAS FRÄMSTA FÖRETRÄDARE

| 14 april, 2019

Går igenom det som släppts av Institutet för Framtidsstudiers senaste rapport av Bi Puranen.

Håller inte med om den glättiga bild som DN och Puranen ger om migranters integration. Tvärtom finns det en mycket tydlig varningssignal till alla politiker att saker och ting inte står rätt till.

Läggs den studien vid sidan av Amineh Kakabavehs VHEK (Varken Hora eller Kuvad) 1100- respektive 1200-rapporter samt professorn i Nationalekonomi vid Oxford University Paul Colliers Exodus med bakomliggande forskning borde inte bara Bi Puranen men även Peter Wolodarskis Dagens Nyheter lägga pannorna i bekymrade veck.

– Med Puranens slutsatser så borde det inte finnas något hedersförtryck alls.
– Med Puranens slutsatser är rekrytering av svenska jihadister omöjligt
– Med Puranens slutsatser finns inte 2000 jihadister med våldskapital i Sverige och de mer än 300 som anslöt sig bara en vandringssägen.

Som styrelseledamot och ordförande för Soheila Fors Khatoon lever jag nära utrikesfödda kvinnors kamp att bli en del av Sverige varje dag. Genom åren har Khatoon hjälpt runt 900 kvinnor att gå från bidragsberoende och förtyckta av hederskultur till att bli en del av den arbetande befolkningen. Genom åren har Khatoon räddat några hundra till undan dödsdomar, kusingiften och inlåsning i hemmen.

Och som vi ser det från vår horisont, behovet bara ökar samtidigt som kommunerna får mindre och mindre resurser att hjälpa dessa kvinnor.

På väggen i konferensrummet där vi har våra styrelsemöten på det skyddade boende som Khatoon driver finns en muralmålning av några av de kvinnor som bott på boendet. En av dessa kvinnor var en mycket skicklig konstnär och avbildade de kvinnor som hon mötte på boendet. Av de åtta kvinnor som är avbildade är två inte längre i livet.

Deras klaner och familjer hann ikapp.

I höstas tog vi emot en liten flicka i de lägre tonåren. Hon hade flytt sin familj som stod i begrepp att skicka tillbaka henne till föräldrarnas ursprungsländer för att giftas bort med sin kusin. Hon hade inte ens några skor med sig när socialtjänsten kom med henne. Det enda hon fick med sig var det hon hade på kroppen. En t-shirt, ett par trasiga jeans. Barfota.

Under det senaste halvåret har vi smugglat ut en handfull svenska minderåriga från några länder i Levanten som blivit bortgifta och till slut lyckats fly sina förtryckare. Väl tillbaka så har socialtjänsten kunnat ge dessa flickor stöd – men att ge dem utrymme att fly kunde inte det svenska samhället bidra med.

Varje månad finansierar vi antingen flygbiljetter eller plastikoperationer efter syraattacker för kvinnor som vill bryta sig ur klankulturen. Det är möjligt genom de frivilliga donationer som kommer in till verksamheten. Staten är inte intresserad. Minst intresserad av alla är regeringspartierna till vänster – Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

På SSU:s sommarläger och valupptakt i augusti 2018 hånades de ungdomar som flytt hedersförtryck öppet . De fick stämpeln “landsförrädare” av sina partikamrater. Då lägret var en valupptakt var SSU:s ordförande Philip Botström närvarande. Botström är inadjungerad i Socialdemokraternas Verkställande Utskott.

Det är bara ett exempel på synen på hederskultur inom Socialdemokraterna.

Bi Puranens rapport speglar inte verkligheten, forskningsresultaten är snävt tolkade för att tillfredsställa en politiskt nervös statsledning.

Artikel kommer – men att Institutet för Framtidsstudier och Dagens Nyheter löper apologeternas ärenden är numera ställt utom allt tvivel.

Johan Westerholm, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL: