Kraftig sprängning i centrala Norrköping under natten till söndagen.

| 14 april, 2019

Det trygga och säkra Sverige visar sig än en gång inte vara så tryggt och säkert. Det var vid 4,30-tiden i natt som polisen och räddningstjänsten fick ett larm om en kraftig explosion hade inträffat i centrala Norrköping. Enligt polisen har explosionen inträffat vid en butikslokal och den har orsakat stora skador både på butikslokalen och omkringliggande fastigheter och bilar. Flera fönsterrutor har gått sönder och billarm har satts i gång av smällen, enligt räddningstjänsten.
Om explosionen orsakat några personskador är ännu oklart och polisen håller på med att undersöka saken. Bombskyddet kallades till platsen under morgontimmarna och kom på plats vid 8,30-tiden.

I fastigheten där butiken ligger finns också bostäder men inte i samma våningsplan, och polisen håller på att undersöka dessa lägenheter för att se om där finns någon skadad.
Samtidigt så undersöker de om några observationer gjorts men anknytning till explosionen. Ett halvt kvarter hålls avspärrat och polisen meddelar att det kommer att medföra störningar i trafiken och kollektivtrafiken, främst är det trafiken på Rådstugugatan som drabbas.
Enligt källor till Aftonbladet är det en frisersalong och en guldbutik som är värst drabbade.

En boende i en fastighet tvärs över där explosionen säger: “Båda fönstren i vardagsrummet är demolerade hos oss, de hade smällt upp och stod vidöppna. Katterna satt i fönsterkarmen och kikade ner vad som hände där nere.”
En annan boende säger: “Det var så hela huset skakade, jag har aldrig hört något liknande. Det var en jätteexplosion. Det skakade och det kom massa damm utanför fönstret. Nu är massa polisbilar och brandbilar på plats.”
Så hur står det till med det trygga och säkra Sverige när man blir väckt på natten av en explosion eller för den delen en skjutning?

Är det så vi ska lära oss leva i landet som en del kändisar säger aldrig varit tryggare och säkrare?
Är det den framtiden vi ska behöva leva med för att vi har politiker som inte tagit detta på allvar och sagt att dem som varnat för denna utveckling varit troll, varit främlingsfientliga, varit rasister, och allt möjligt och omöjligt annat?
Är det den framtiden som den rödgrön-blågröna regeringen och stödpartierna vill ha då de drar ner anslagen till polisen?
Ja, man bara undrar det för de verkar inte speciellt intresserade av denna frågan, de säger en massa men bara tomma och innehållslösa ord.

https://www.expressen.se/nyheter/explosion-i-norrkoping-/…
https://www.svt.se/…/kraftig-explosion-i-norrkoping-butiken…
https://www.aftonbladet.se/…/Jorxb7/kraftig-explosion-i-nor…