Löfven berädd att införa sanktioner mot länder som inte vill följa den liberala migrationspolitiken han står för.

| 15 april, 2019

I gårkväll skrev Expressen om att Löfven i en intervju med DN sagt att han kräver sanktioner mot länder som inte vill ha den gemensamma flyktingpolitiken som han och vissa liberala politiker vill införa i EU. Han pekar i intervjun ut bland annat Ungern.
Han säger: ”Det är inte hållbart att ett land som får mest stöd säger ”nej, vi kommer inte att ta ansvar för migrationen”.

Han poängterar i DN-intervjun att inget land ska komma undan det gemensamma ansvaret som han tycker EU-länderna har för att ta emot migranterna.
Han säger: ”Vi måste någonstans landa i ett gemensamt ansvarstagande, det kan inte vara ett eller två eller tre länder som landar i ett gemensamt ansvarstagande, utan det måste vi hjälpas åt med.

Han talar om att det säkert inte blir lätt men att det är tvunget att få en gemensam migrationspolitik i EU.
Löfven beskriver situationen som svår och att Sverige på flera sätt försöker se till att människor inte blir flyktingar från början. Bland annat genom att samarbeta med afrikanska länder.
Men han vill ändå att ha med sig alla EU-länder när det gäller att ta emot flyktingar.

Men han säger: ”Det svåra just nu är att få andra länder att säga ”vi är också beredda att ta en del av de av de flyktingar som kommer till Europa”.”
Till DN uttrycker han en önskan om att om att en lösning ska finnas på plats efter det stundande EU-valet i maj.
Men hur tänker Löfven?
Han går tvärt emot vad medborgarna i Europa vill och önskar. Han kommer nog också att mörka det efter EU-valet i maj.

https://www.expressen.se/nyheter/lofven-ungern-ska-ta-sitt-ansvar-for-migrationen/?fbclid=IwAR0lhBwAQOk0Vr7UxWPeYm8CMlfDwBLh9E5pQhuPMXXuogOoxro69fGRIbo