Polis gjorde knarkfynd mitt på lekplats i Borås.

| 15 april, 2019

Knarkhandlarna verkar inte dra sig för något numera. På en lekplats på Trandared i Borås gjorde polisen ett misstänkt knarkbeslag, det misstänkts handla om kokain förpackats i påsar för försäljning som en person ska ha grävt ner på en lekplats.

Det var en privatperson som vid lunchtid på söndagen såg en okänd person gräva ner något och larmade polisen. När polisen grävt upp det okända så trodde de det handlar om kokain och de hat sänt iväg ämnet för analys för att få deras misstankar besannade.

Jan Johansson vid polisen i Borås säger: ”Det är högst olämpligt. Det kan vara livsfarligt.”
Enligt polisen rör det sig om 30-40 gram som hittats. Och det rör sig om mycket pengar då ett gram på gatan kostar ca: 1 000 kronor. Polisen har de senaste åren sett en rejäl ökning av kokain i Borås så polisen förvånar sig inte över beslaget.

Däremot förvånar de sig över var det gömts. Oftast göms det i skogen och det är för att försäljaren är rädd för att polisen ska göra en husrannsakan och hitta det hos dem. Ingen person är misstänkt och ingen är gripen för den nergrävda narkotikan.
Så visst känns det väl tryggt och säkert alla småbarnsföräldrar, att barnen kan hitta narkotika på sin lekplats?

https://www.expressen.se/gt/polisens-knarkfynd-mitt-pa-lekplatsen/?fbclid=IwAR2O7meKfMQ3tGeJ8rBcVVxgR5vrMhiw-G-Npb7FilWdvtpx0LbIhR-wsH8