Hanif Bali skriver: Till alla er som kräver att IS-barn ska ”hämtas hem” betänk detta.

| 16 april, 2019

I expressen skriver Hanif Bali ett debattinlägg om IS-barnen. Hans debattinlägg borde verkligen vara en tankeställare för alla dem som ömkar över dessa barn och vill att vi ska ta dem ”hem” till Sverige.
Hanif Bali ställer några viktiga frågor.
Han börjar med att skriva att de bilderna på de utmärglade barnen väcker mångas medlidande med rätta. Men som Hanif Bali skriver kom ihåg att barnen svälter inte i lägren, de svalt när de levde med sina föräldrar, när de bokstavligen använde dem som mänskliga sköldar. När dessa föräldrar inte ville ge sig trots att IS förlorat.
Bali fortsätter med bland annat om hur vi ska veta att barnen är svenskar?

För om barnen är födda i Syrien eller Irak är tekniskt sett inte svenska medborgare. De är medborgare i det land de är födda i. Men alla dessa frågor och oro som vi har, har nu politikerna kokt ner till en konflikt mellan den ”goda humanismen” och den ”onda populismen”.
Delvis beskrivs barnen som ”farliga” och en säkerhetsrisk, men det är väl att överdriva när Sverige utan problem släpper in vuxna IS-terrorister. Så vist är det jättemärkligt att då dra en gräns för en tvååring som säkerhetsrisk. För principen borde väl ändå vara den omvända.
Men nu åter till hur Sverige ska veta vilka barn som haft svenska föräldrar.
Hur ska det gå till?

Så vilka barn ska Sverige hämta?
För i de flesta fallen vet vi inte vilka föräldrarna är. Vi vet inte om barnen har någon som helst anknytning till Sverige, om de har någon svensk förälder.
Med vilket lagstöd ska vi ta en tvååring från en
Sydamerikansk mor för att det finns en misstanke om att faren hade svenskt uppehållstillstånd eller medborgarskap?
Eller ska bara barn med medborgarskap hämtas?
För betänk att det är samma människor som gett oss de strålande succéerna som flyktingkrisen och gymnasielagen som ska hantera detta också.

För alla de frågor som Bali och många andra ställer sig måste besvaras innan man rycker ut för att ”hämta barnen”. För nu påhejas dessa som stod bakom flyktingkrisen och gymnasielagen av samma mediala figurer som föranledde dessa katastrofer.
Så är det underligt att folk är oroliga för att detta också ska gå åt skogen?
Proffstyckarna talar om att humaniteten tagit slut. Men den har inte tagit slut, det som tagit slut är förtroendet för dem som utövar denna humanitet dom som tagit slut.

https://www.expressen.se/debatt/till-alla-er-som-kraver-att-is-barn-ska-hamtas-hem/?fbclid=IwAR087ekWMP3h56lWzcEnQr-6jGzsob7ZNKF_Nl4lvaKKibqEhjxi5YNVr94