20-årig kvinna frias i HD för att ha gett mördare falskt alibi.

| 17 april, 2019

Visst är väl Sverige och svenskt rättsväsende fantastiskt eller?
För i hur många länder är det inte straffbart att ge falsk alibi vare sig den person alibit ges till är dömd eller inte?
Men som sagt var i Sverige är det inte straffbart att ge falskt alibi om den man ger det till redan är dömd för brottet man ger alibit till, detta har nu Högsta domstolen fastställt.
Man frågar sig verkligen vart det svenska rättssamhället är på väg åt och vilka det är som dömer på detta viset?
För en sak är säker, och det är när omvärlden får reda på detta kommer de att fråga sig om Sverige har något rättssamhälle kvar.

Det hela handlar om dem som blev dömda för morden och medverkan i morden på en restaurang på Vårväderstorget i Göteborg 2015. En av de livstidsdömda männen överklagade domen och i polisförhör ger denna 20-åriga kvinna alibi åt den mannen som överklagat sin dom.
Men både tingsrätten och hovrätten kom fram till att kvinnan ljugit. Men samtidigt som de kommer fram till detta så friar de henne ändå, eftersom det enligt domstolarna inte finns något lagligt stöd för att döma henne. Och Högsta Domstolen (HD) gör nu samma bedömning.

På domstolens webbplats skriver de att straffansvaret för skyddande av brottsling inte omfattas av ett falskt alibi åt en person som redan är dömd för brott.
Man frågar sig nu om all vett och reson försvunnit från det svenska rättsväsendet?
Snart är det kanske inte längre straffbart att begå hedersmord eller hedersförtryck i Sverige. För med tanke på hur socialdemokraterna handlat när det var omröstning om straffskärpning för hedersvåld så skulle inte jag förundras det minsta om den saken.

Men det ingår väl i den stora masterplanen. De ska göra Sverige till ett paradisland för alla brottslingar. Det började de med redan på 1970-talet och har fortsatt sedan dess. 2012 började de försöka framställa brottslingarna som offer för omständigheter. och det bara fortsätter med att polisväsendet sakta monterades ner och nu har Europas lägsta polistäthet med endast 195 poliser per 100.000 invånare.
Så det är förståeligt att vissa länder i Världen varnar sina medborgare att besöka det en gång så trygga och säkra Sverige.

https://www.expressen.se/gt/hd-friar-kvinna-fran-atal-om-skyddande-av-brottsling/?fbclid=IwAR3Up6P867tkf1HIOQ6xYeQ6IMUc–AQYML3fRHjJHI6wbkiSQPwBlRr1i4

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •