JUDEHAT. Vem är det som hotar judarna?

| 18 april, 2019

Hat, hot och våld. Frankrikes judar upplever en ny våg av antisemitism. Det senaste året har antalet attentat ökat med 74 procent. Och för att berätta om vilka som hatar och hotar skriver SVT om hakkors, högerextremism och Hitler men är det verkligen hela sanningen? Frankrike genomgår faktiskt detsamma som Sverige, en djup och dramatisk förändring av sitt samhälle, kanske till och med Frankrike är mer illa ute än vi

Vi minns nog alla den man med palestinskt ursprung som i december 2017 attackerade en judisk byggnad i Göteborg med brandbomber. Där det dessutom pågick en fest med barn och ungdomar. Mannen, som tidigare fått avslag på sin asylansökan från Migrationsverket, avreagerade sig på just judar.

Dagen innan brandattentatet samlades två hundra människor till en demonstration i Malmö. De skrek: “Vi har utlyst intifada från Malmö. Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna.”

Den växande vågen av hat mot judar har också accepterats av representanter från Vänsterpartiet och Socialdemokraterna som stått sida vid sida med dem skanderat “knivhuggningar av soldater”, “frihetskrigare med kniv” och “krigare till Jerusalem”. Ledande politiker har på fullt allvar menat att judar i Sverige bär ett ansvar för israelisk politik. Vi har för tusan en socialdemokratisk riksdagsledamot (minns inte namnet) som har tagit emot ett pris, som föreställde en karta med ett utraderat Israel! Priset skulle spegla dennes engagemang i Palestinafrågan. Talare med antisemitiska åsikter har bjudits in av SSU, jag kan fortsätta hur länge som helst.

Snälla SVT!! Antisemitismen finns i alla vrår! Och så länge ni inte begriper att ert uppdrag är att vara sakliga och neutrala måste skribenter som jag själv om och om igen berätta om de andra sidorna: vänsterextremismen och islamismen.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “JUDEHAT. Vem är det som hotar judarna?

  1. Uno Molander

    Men aktuellt 21.00 17/4-19 nämnde ganska tydligt vilka som starkt bidragit till kraftigt ökat våld/hat mot judar. Man använde faktiskt uttryck som ” de som fått det med modersmjölken” och man sade i klartext att det var folk från mellanöstern vilket ju inte är någon stor nyhet för den något upplyste. Såväl franska som svenska sakkunniga upplevde jag sade samma sak, det stora hotet utgörs av människor från mellanöstern och man använde även begreppet muslimer som de som står för det största hatet/hotet. Och i takt med snabbt ökat antal så är det ganska självklart att alla icke muslimer bör känna sig oroliga. Det går fort utför och backen är brant!

Kommentarer är stängda.