1 En tanke på “Och nu är Greta och Påven bästa och närmsta vänner?

  1. Gudrun Ekstrand

    Jag har en annan inställning till Greta-fenomenet. Jag kan förstå dem som pekar på möjligheter att föräldrar hetsat på flickan och uppmuntrat henne till de åtgärder hon tagit till. Men är detta hennes egen idé, hennes egen ångest, rädsla, hennes egen vilja att “göra något” åt saken – klimathotet”, då är jag inte med längre.
    Under mitt långa liv har jag träffat många exempel på livsöden som kan i viss mån påminna om Gretas situation. Den lilla pojken – 3-4 år som såg det enda som betydde något var musiken. Han lärde sig själv att spela, piano, dragspel, fiol, trummor – allt som kunde locka fram musik. Det innebar – Inga lekkamrater – ingen fotboll med lagkompisar. Ensam, och så ville han ha det. Resultatet blev mobbning, inte bjuden på kalas, Det blev hans liv, det han valde. Tog ingen studentexamen, men vad skulle han med den? Han ville ha musiken. Hade han blivit en lyckligare människa på en bank, eller som tandläkare? Denna gosse är inte ensam om att välja sitt eget liv! Det finns fullt av Gretor och Nissar i världen som har utnyttjat sina möjligheter vid sidan av de krav varje familj, Land kräver av sina Barn och Invånare. Många av våra stora vetenskapsmän och kvinnor har gjort viktiga upptäckter för mänskligheten tack vare sin envishet, och sin styrka att stå emot alla Besservisser, som talar om vad som är rätt, vad varje unge SKA- MÅSTE – göra med sina liv. I andra länder har vi samma fenomen! Se bara på vilka krav som ställs på småflickor i vissa Långtbortaland! Jag behöver nog inte ge exempel. Någonstans finns den kunskapen hos oss alla, djupt gömt i vår inre källare.

Kommentarer är stängda.