Är det verkligen rimligt att begära att vi skattebetalare är ansvariga för Skråmos vidriga val?

| 20 april, 2019

I sak har Patricio Galvez rätt men att enbart lägga fokus på Skråmos barn och att dessutom göra det genom snyftreportage är inte rimligt. Barnen är offer, men det är också alla barn som fått se sina föräldrar bli slaktade av Skråmos islamistiska ”kollegor”, det vill säga IS-mördare. Skråmos barn utgör faktiskt endast en bråkdel av alla de barn som mist sina föräldrar.

Är det verkligen rimligt att begära att vi skattebetalare är ansvariga för Skråmos vidriga val? Vi förstod ju att våra medier i parti och minut skulle kabla ut snyftreportage om barnen, och såklart att deras morfar skulle komma att intervjuas av varenda journalist som finns att uppbåda eftersom det tar bort fokus från IS-terroristerna, inte minst dem som nu vill komma tillbaka till Sverige. Samma sak ser vi ske i en annan fråga, klimatfrågan. Här ligger allt fokus på Greta just därför att hon möjliggör för alla diskutera henne snarare än klimatet.

Finns det verkligen inte någon som tänker på de Patricio Galvez säger: att Sverige nu visat att vi har kapacitet för att ta hand om alla barn som drabbats av deras föräldrars val att bli IS-terrorister? Om alla dessa barn ska plockas hit, vad ska då hända med deras föräldrar? För så krokad kan väl ingen vara att man inte förstår att alla de drabbade barnen har föräldrar som dött? Och hur ska vi någonsin igen kunna kritisera IS om vi ska lägga fokus på att gråta över alla drabbade barn, förutom dem vars föräldrar blivit slaktade av IS-terrorister?

De andra barnen då? De som dödades som står bortom all räddning. Dem som brändes ihjäl, som svalt, som misshandlades, som torterades, som våldtogs, som halshöggs, som styckades och serverades att äta till sina skrikande föräldrar, ska v i bara strunta i dem?

Menar man verkligen att dessa mördare, som om de varit på en semesterresa, tillsammans med sina barn, nu bara ska få återvända? Väl här ska de smusslas in i vårt samhälle igen med hjälp av skyddad identitet för att inte de ska utsättas för hat och hot? Vad tusan menar man? Men så här blir det ju när man ägnar journalisten och politiken åt snyft och aktivister.

Text: Madeleine J Lilja Rönnquist/Jan-Ove Malmgren


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Är det verkligen rimligt att begära att vi skattebetalare är ansvariga för Skråmos vidriga val?

  1. Ingela johansson

    Med det resonemanget kan vi göra en liknelse att du tex blir kidnappad o förd till främmande land. När polisen skjutit din kidnappare skulle du väl vilja ha hjälp av svenskt konsulat att ta dig hem igen. Eller är det rimligt att vi skattebetalare ska stå för din kidnappares vidriga väl. Barnen är egna individer o inte ansvariga för sina föräldrars brott. Dom är offer för både dåliga föräldrar o en svikande rättsstat. Det är lika synd om alla barn som blivit föräldralösa i kriget men alla barn är ju inte svenska medborgare vilket gör att Sverige har ett större ansvar för skråmos barn än hans offers barn. Dom vuxna tycker jag inte vi ska hjälpa hit men barnen har ju inte själva gjort valet att åka till syrien o gå med i is. Sen är det ju så att allt hemskt som händer i världen man ser på nyheter om katastrofer berör en mycket mindre än om det är svenskar el nordbor inblandade i katastrofen. Då blir vi människor mkt mer berörda för vi känner en annan närhet till det som hänt. Därför berör is teroristernas barn oss o har ett större nyhetsvärde än främmande barn på barnhem för sådana nyheter matas man ju med varje dag. Blir rädd över hur hälften av svenskarna vill straffa barn för att dom valde fel föräldrar

Kommentarer är stängda.