Det finns inte någon som tycker om när andra kort sagt är vidriga, förutom Schulman.

| 20 april, 2019

Hur är det att vara Alex Schulman? Är livet ett ständigt mörker? Vaknar han varje morgon med en ångest som endast lättar om han är vidrig mot andra?

Vet han ens vad riktig glädje och sorg är? Jo jag vet han, det gör han väl på sitt sätt men ändå. Den enda glädjen han tycks finna är då andra drabbas av sorg. Då vaknar han liksom till och skriver om något som gjort honom glad medan vi andra som läser det han just då skriver uppfattar det som ett utslag av galenskap.

För galenskap måste det handla om är det när man samtidigt som den franska katedralen står i lågor, skriver ”Äntligen” på Instagram. Vad är det för en reaktion?

Katedralen är inte vilken katedral som helst. Den är del av Frankrikes folksjäl, identitet, kulturella och historiska arv, som också älskas av hela världen.

Det var såklart många som reagerade med ilska på det Schulman skrev och undrade vad för en slags människa han är. Schulman själv svarade i tråden i form av emojis som gråter av skratt. Han tyckte alltså att det också var vansinnigt kul, att så många blev förbannade. Han kanske ville se just den reaktionen från sina följare? Men något oroade honom eftersom han snabbt rensade bort alla arga kommentarer.

Lider han av hybris? Eller tror han att all uppmärksamhet kring sin egen person är bra, även den då människor spyr sitt hat över honom? I en intervju 2016 sa Schulman att han inget annat vill än att alla ska tycka om honom. Att människor ska tycka att han är duktig och att de ska läsa hans böcker. De tankarna står knappats i paritet med hur han agerar. Det finns inte någon som tycker om när andra kort sagt är vidriga, förutom Schulman.

Jag får hur som helst inte ihop Alex Schulman. Om han inte vore så fruktansvärt ogin, obehaglig och elak skulle jag tycka synd om honom. Det bästa för honom och hans följare, han arbetsgivare Expressen och andra som publicerar/ läser honom är nog att helt sluta upp med det, att läsa/köpa hans alster.

Samhällsnytt…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp