Hon har blivit en politisk hjälte för mig

| 21 april, 2019

Sverige har förändrats. Särskilt för oss som i generationer levt i Sverige har det blivit tydligt vad som händer när ett land så i grunden förändras. Våra traditionella värderingar försvinner allt mer. Den mångfald politiken lovade liknar mer en förvirring och avsaknad av något fundamentalt. Vår egen kultur.

Vår egen kultur stod i vägen för andras möjligheter påstods det. Resultatet av det blev att de som invandrade hit inte hade något annan val än att integrera sig i det de redan kände igen. Sin egen kultur. För den fanns här. Den hade redan växt sig stark. Kraven på att vårt samhälle skulle anpassas efter religiösa dogmer och påbud hade nämligen aldrig ifrågasatts av dem med makt att påverka. Och om det gjordes slogs det effektfullt bort med hjälp av hot, hat och hets. Även när riktigt fasansfulla händelser plötsligt blev en del av vår vardag sågs det som olämpligt att nämna den här gigantiska elefanten i rummet.

Vi förlorade så mycket och vann så lite. De som kom hade inget beständigt att integrera sig i och vi som i generationer levt här blev som frö i vinden när vi förlorade de värden vi byggt vårt samhälle och identitet på. Mångfald som bygger på att värdlandets kultur måste ge vika är inte mångfald. Det är anpassning som skapar förvirring hos alla.

Länge fanns det endast ett parti som såg allvaret i vad som händer med ett land som ger upp sina värden, sin kultur och sin gemensamhet. Sverigedemokraterna upprepade med stort mod att vi måste värna vår egen kultur och de värden vårt samhälle bygger på. Men det räckte inte. Och det skulle dröja innan någon annan vågade säga samma sak.

Ebba Busch Thor var den som tillsist vågade. Det var efterlängtat. Även om det funnits andra modiga innan henne så betydde det här särskilt mycket för många av oss. För bara några dagar sedan skrev Busch Thor:

”Var har du störst möjligheter att förverkliga dig själv? Oavsett om du är lesbisk ateist, muslimsk djurrättsaktivist eller feministisk folkpartist lär svaret bli samma: i ett land byggt på kristen grund”

Nu menar inte Ebba Busch Thor att vi måste bli kristna. Utan hon säger att om vi bejakar ”judisk kristen etik och västerländsk humanism” bejakar vi vårt samhälle och de värderingar som faktiskt möjliggjort vår frihet och jämställdhet. När hon talar om ett ”samhälle på kristen grund är det inte ett uttryck för rädsla för det nya, utan av omsorg om det vi älskar.”

Ebba Busch Thor ser också att vi har stora problem radikal islamism och menar att det delvis beror på avsaknad sv kultur. Och jag tror att hon just ser det och också säger det är en stor anledning till att KD lockar som aldrig förr.

När Ebba Busch Thor meddelade på sin Facebook att KD ska kunna samtala med samtliga riksdagspartier – även med Sverigedemokraterna – för att uppnå stöd och få igenom politik, var det många som drog en lättnades suck. Äntligen. För om hon och hennes parti fortsätter se problemen så som de gör. Och fortsätter ha modet att samtala med SD, återinträder hoppet hos många.

Därför är Ebba Busch Thor en av mina politiska hjältar. Jag hoppas innerligt att hon fortsätter på det här spåret. Det finns såklart fler politiska sakfrågor som behöver klargöras men det här är ett steg i rätt riktning.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp