Politiker har uppenbart både villkor och möjligheter som ingen annan har.

| 21 april, 2019

Dubbla löner för nämndordförande Karl-Johan Boberg (C):

”I höstas höjdes arvodet rejält för tekniska nämndens ordförande. Uppdraget motsvarar nu en 60-procentig tjänst. Men ordföranden Karl-Johan Boberg (C) har ändå kvar ett heltidsjobb,” rapporterar HelaGotland.

Karl-Johan Boberg (C) verkar mest vara förvånad över att tidningen undrar hur han hinner med. De dubbla uppdragen kräver trots allt att Boberg arbetar 160 procent.

Hur Boberg hinner vara tillgänglig för kommuninvånarna på Gotland är svårt att förstå. Enligt honom själv finns inga problem. I det fackliga uppdraget har han förtroendearbetstid och kan därför styra sin arbetstid själv, vilket då innebär att han jobbar med det på helgerna. Och uppdraget som nämndordförande påverkas inte heller eftersom det uppdraget handlar om ”många personliga möten. Detaljärenden går till förvaltningen, de har ju detaljkunskaperna.” säger Boberg till tidningen. Men om det är någon annan som har detaljkunskaperna varför behövs då Boberg överhuvudtaget? Jag tror knappats att kommuninvånarna uppskattar det här upplägget. För alla begriper ju att man inte kan göra det goda arbete man borde göra för skattebetalarnas pengar om man arbetar 160 procent.

Det ska dock understrykas att Karl-Johan Boberg inte gör något fel. Ersättningen till regionspolitiker utgår från riksdagsmannaarvodet och i likhet med riksdagen påverkas inte arvodet av vilka inkomster politikern har vid sidan av. Men moraliskt är det mycket tveksamt. Hur man än vrider vänder på det här så ser det ut som att Boberg är mer intresserad av att bygga upp sin egen ekonomiska trygghet än han är av uppdragen. Han vill ha så mycket han bara kan få, helt enkelt.

Det är i alla händelser sådant här som spär på politikerföraktet. Politiker som Karl-Johan Boberg bor i ett slags elfenbenstorn med en väldigt guldkantad tillvaro. Om man svävar så långt från marken hur blir det då med förståelsen för att förvalta kommuninvånarnas skattepengar och inte minst för det gemensamma? Sådant här Det spär på djupet på klyftan mellan mellan politiken och folket.

Politiker har uppenbart både villkor och möjligheter som ingen annan har. Medan den vanliga medborgaren tvingas slita för att få ihop små bråkdelar av det som politiker.

Den här kulturen, att politiker gör allt de kan för att krama ut så mycket de kan av skattebetalarnas pengar, är faktiskt bara fel.

Läs i Hela Gotland här…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •