Smittsam sjukdom härjar i riksdagen

| 21 april, 2019

Fantasin hur man ska kunna fiffla till sig pengar når inga gränser. Myglet med ersättningar för boende har blvit en favorit under senare år.

Nyligen var det Liberale Emma Carlsson Löfdahl, omoraliskt helgjuten hela vägen inifrån och ut och med egennyttan som enda ledstjärna som Leif GW Persson uttryckte det, som myglade till sig drygt 460 000 kronor. Emma Carlsson Löfdahl bodde med sin make i dennes lägenhet och plockade samtidigt ut 13 000 kr i bidrag från Riksdagen för boendet.

Emma Carlsson Löfdahl fick sparken men valde att bli “politisk vilde” så att hon kan sitta mandatperioden ut och därmed plocka ut en frikostig pension livet ut. Det räcker med att hon håller sig kvar till den 26 september nästa år då hon fyller 50 år. Därefter kan hon säga upp sig och håva in  pension som gäller tills hon fyller 65 år. Hon kan under 15 år håva in ca 9 000 000 kronor. Det kan således löna sig att sitta med armarna i kors ett par år i riksdagen.

Därefter ertappades den moderate politikern Erik Bengtzboe som först påstått att han har bott i sin mammas villa och senare i sin mammas sommarstuga. Samtidigt har Bengtzboes familj (alltså inklusive maken) varit folkbokförda i makarnas gemensamma bostadsrätt i södra Stockholm.

Nu senast uppdagades att en kvinnlig moderat kommunalpolitiker i Eskilstuna, Madeleine Tannarp, har myglat till sig dubbla arvoden för möten hon inte deltagit i.

Tannarp har nu fått en skriftlig varning från arbetsgivaren Eskilstuna kommun för att hon vid fem tillfällen inte har rapporterat in frånvaro när hon deltagit i politiska möten och då fått utbetalt både lön och politiskt arvode. Hon har tvingats betala tillbaka pengarna hon fått ut i dubbel ersättning.

Jag såg i skrivande stund att Tannarp fått sparken.

Vi väntar med spänning på nästa upplägg för fiffel. Endast fantasin sätter stopp för på hur många sätt man kan klå skattebetalarna på pengar.

Att fuska till sig pengar på det här sättet kan också kallas förskingring av allmänna medel.

Jan-Ove Malmgren

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •